REKLAMI GEÇ

Epilepsiyi sara ile karıştırmayın!

Epilepsiyi sara ile karıştırmayın!

Servergazi Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Hayri Okumuş, en yaygın ve ciddi norolojik bozukluk olan epilepsinin sara hastalığıyla karıştırıldığına dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2015 Çarşamba, 13:45

Dr. Hayri Okumuş, epilepsinin nöron denilen beyindeki sinir hücrelerinin anormal, aşırı elektriksel boşalımlarıyla ortaya çıktığını, dünyada 60 milyondan fazla epilepsi hastasının bulunduğunu belirtti.

Epilepsinin en yaygın ve ciddi nörolojik bozukluk olduğunu, bu rahatsızlığın sara hastalığıyla karıştırıldığını ifade eden Dr. Okumuş, epileptik nöbet sırasında ortaya çıkan davranış farklılıklarını şöyle açıkladı:

“Nöbetler, ellerde ve ayaklarda ritmik hareketler, uygunsuz kokular alma, görsel ve işitsel halüsinasyonlar, korku panik hali, aşırı sinirlilik, baş dönmesi atakları, sersemlik, aşırı terleme, idrar kaçırma, konuşamama, aynı kelimeyi tekrarlama şeklinde olabilir. Bazılarında beraberinde bilinç kaybı da vardır, çevre ile temasları yoktur. Sorulara normal uygun yanıt vermezler. Sabit ve hareketsiz bakarlar, yüz buruştururlar, anlamsız davranışlar ağız şapırdatma, çiğneme, yürüme koşma soyunma gibi hareketler yapabilirler.”

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 11 Şubat 2015, 14:29

çok güzel anlatıyorsun sevgili doktorum ama tedavi muyene olmak için sizlerin yanına geldikmi derdimizi anlatmaya fırsat bırakmadan 2 dakkada işi bitirip bırakıyorsunuz bende denge bozuklugu ve çift görme var dr bi türlü anlatamadım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı