REKLAMI GEÇ

Erken tanı felçten kurtardı

Erken tanı felçten kurtardı

Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğine bel ve sırt ağrıları şikayetiyle başvuran 17 yaşındaki hastanın sırtından 5 santimetre uzunluğunda kitle çıkartılarak sağlığına kavuşturuldu. Erken tanı konulması Tuğba I’nın felç geçireceği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2017 Salı, 14:31

Geçmeyen bel ve sırt ağrıları şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Polikliniğine başvuran Tuğba I’nın yapılan tetkiklerinde 11-12. Sırt omurları hizasında omurilik kanalı içinde kistik bir kitle izlendi ve bunun geçmeyen ağrısının nedeni olduğu saptandı. Hasta Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sevim Öndül tarafından ameliyat edildi ve sağlığına kavuşturuldu. Op. Dr. Sevim Öndül özellikle genç yaşlarda görülen bel ve sırt ağrılarının çoğunlukla kas spazmı, yanlış vücut duruşlarından kaynaklanabileceği gibi altta yatan omurga eğrilikleri, enfeksiyon, tümör vb. gibi önemli hastalıkların habercisi de olabileceğini söyledi.
Dr. Öndül, 17 yaşındaki Tuğba I’nın erken teşhis ve tedavi ile bacaklarında felç gelişmeden sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Bel ağrısı şikayeti ile beyin cerrahi polikliniğine başvuran genç hastamızın omurga MR’nda 11-12. sırt omurları hizasındaki omurilik kanalı içinde omuriliği ve ondan çıkan sinir köklerini sıkıştıran, üstte kalan bölgenin beyin-omurilik sıvısı akışına engel olan kistik kitle saptandı. Özgeçmişinde 9 sene öncesinde karaciğerde kist nedeniyle başka bir merkezde ameliyat edildiği, ancak damarsal yapılara yakın olması nedeniyle kistin alınmadığı belirtilmiştir. Hastanın ameliyatında, omurga hareketlerini bozmayacak şekilde, kistin ağırlıklı olarak bulunduğu sol taraf omurlarından kemik doku kaldırılarak, kistik kitle patlatılmadan omurilik-sinir kılıfı üzerinden sıyrılarak tamamen çıkartılmış ve kesin tanı açısından patolojik incelemeye gönderildi. Sağlığına kavuşan hastamıza erken tanı konulmasaydı, felç geçirirdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı