REKLAMI GEÇ

Estetik kaygılar ortodontiye talebi artırdı

Estetik kaygılar ortodontiye talebi artırdı

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Diş Hekimi Sevgi Özdeş, estetik kaygılarının artmasıyla birlikte ortodonti tedavisine olan talebin arttığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2015 Çarşamba, 12:51

Diş Hekimi Sevgi Özdeş, ortodontinin dişlerdeki düzensizliklerin teşhis, tedavi ve önlenmesini kapsadığını, yüz ve çenedeki gelişim bozukluklarının düzeltilmesini amaçladığını söyledi.

“Ortodonti tedavisinin ana amacı iyi bir kapanıştır. Bu da düzgün olarak sıralanmış dişlerin karşı çenedeki dişlere uyumlu olması ile olur” diyen Özdeş, şöyle devam etti:

“Bunun yanında yüz ve çene bölgesindeki girişimsel anomalilerin de tedavisini yapmaktadır. Tedaviden sonra hasta ideal bir kapanışa sahip olurken ısırma, çiğneme ve konuşma fonksiyonları düzelir. Hasta estetik olarak ideal bir görüntüye kavuştuğu için fonksiyon olarak rahatlar ve psikolojik olarak kendini iyi hisseder. Bu açıdan bakıldığında ortodonti tedavisinin hasta açısından ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.”

Ortodonti tedavisine başlamadan önce ağızda hijyen sağlanmasının önemli olduğunu anlatan Özdeş, “Tedaviye başlamadan önce hastaya ideal ağız hijyeni eğitimi verilmeli, ağız içindeki çürükler tedavi edilmeli periodontal sorunlar giderilmeli ve çekimler tamamlanmalıdır. Ortodonti tedavisi sırasında çocukların en çok rahatsız oldukları şeyler, diş tellerin görüntüsü olacaktır. Ancak son yıllarda daha estetik görünüme sahip porselen ve şeffaf görünümlü tellerle birlikte çocuklardaki bu rahatsızlık da ortadan kalkmıştır. Diş telinde en önemli unsur çocuğa fırçalama alışkanlığını kazandırarak ve ideal bir ağız hijyeni oluşturmaktır” dedi.

denizli-ortodonti-tedavisi-ic

Ortodonti tedavilerinin 6 ay ile 3 yıl arasında sürdüğünü ifade eden Özdeş, tedavi sonrasında sağlıklı bir ağza daha etkileyici ve estetik bir görünüme ve daha uzun süre ağızda kalacak dişlere sahip olunabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı