REKLAMI GEÇ

Evde bakım hizmetiyle 13.608 hastaya ulaştılar

Evde bakım hizmetiyle 13.608 hastaya ulaştılar

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde yürütülen evde sağlık hizmetlerinde 13 bin 608 hastaya ulaşıldı. Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk de yürütülen hizmetleri yerinde görmek üzere evde sağlık hizmetinden yararlanan Faket Çolak’ın evine konuk oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2016 Çarşamba, 13:16

Denizli’de 2006 yılından bu yana aralıksız olarak devam eden evde sağlık hizmetleri 10 yılın sonunda 13 bin 608 hastaya şifa dağıttı. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk hasta, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavilerinin ücretsiz olarak yapıldığı hizmeti yerinde görmek üzere evde sağlık hizmetinden yararlanan 84 yaşındaki Faket Çolak’ı ziyaret etti.

denizli-evdi-bakim-hizmeti-10-yil-1

Ziyaret sonrası açıklama yapan Öztürk, evde sağlık hizmetlerinin amacının hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibini, uygulamasını ve hastalığıyla ilgili gerekli bilgilerin hasta ve yakınlarına aktarılması olduğunu söyledi.

Öztürk: “Evde Sağlık Hizmetlerinden kronik hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hastalar yararlanabiliyor. Evde sağlık hizmeti almak isteyen kişi, sağlık kuruluşuna bizzat veya telefon ile müracaat edebiliyor. Türkiye’nin her yerinden 444 3833 çağrı merkezi aranarak yönlendirme yapılabileceği gibi, Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Birimi, aile hekimleri ve hastanelerin evde sağlık birimlerine başvurulabiliyor. Bakım hizmeti alacak kişi hekim ve hemşire tarafından evde ziyaret edilmekte kişinin bakım ihtiyaçları, ev şartları belirleniyor. Hekim tarafından evde bakım planı ve tedavi planı, hemşire tarafından da bakım planı hazırlanarak hekimin onayıyla gerekli hizmetler sunuluyor. Gerektiği durumlarda ilgili uzmanlık alanlarındaki uzman hekimlerle hasta konsültasyonu sağlanıyor” dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 11 sağlık tesisinde evde sağlık birimlerinin bulunduğunu ifade eden Dr. Berna Öztürk, “Birliğimize bağlı sağlık tesislerinin evde sağlık birimlerinde 3 uzman hekim, 7 pratisyen hekim, 1 diş hekimi, 28 diğer sağlık personeli ve yardımcı personellerden oluşan 15 personelimizle birlikte toplamda 54 kişilik bir ekibimizle hizmeti yürütüyoruz. Ekiplerimiz hastalarımızın takibinde yara pansumanlarının ve gerekli tetkiklerinin yapılması, sürekli kullanılan ilaçlarının ve tıbbi malzeme heyet raporlarının yenilenmesi, ihtiyacı olan hastalarımıza psikolog ve diyetisyen desteği sağlamaktadır. İlimizde hizmet sunulmaya başlanan 2006 yılından bu yana hastanelerimizin evde sağlık ekipleri tarafından 13 bin 608 hastaya ulaşılmıştır. Tedavi programımız içinde Mayıs sonu itibariyle 3 bin 548 aktif kayıtlı hastamız bu hizmetlerden yararlanmaktadır. İl geneli evde sağlık hizmeti alan hastalara baktığımızda % 72’si birliğimize bağlı sağlık tesislerinden hizmet almaktadır” dedi.

denizli-evdi-bakim-hizmeti-10-yil-2

SICAK HAVALARLA BİRLİKTE EVDE SAĞLIĞIN ÖNEMİ BİR KAT DAHA ARTTI
Yazın havaların ısınmasıyla birlikte evde sağlık hizmetlerinin öneminin bir kat daha arttığını dile getiren Uz. Dr. Berna Öztürk, “Yatalak hastalarımızın sıcaklardan dolayı yaraları enfeksiyon kapmakta buda yaraların iyileşmesini geciktiriyor. Evde bakım hastalarının yaralarının pansuman yapılması, tansiyon ve şekerlerinin düzenli takip edilmesi için evde sağlık hizmetini yürüten sağlık personellerimiz düzenli olarak hastalara giderek her türlü bakımlarını yapıyor. Hastalarımızı evlerinde yalnız bırakmayan tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı