REKLAMI GEÇ

Fizyoterapistliğe olan ilgi artıyor

Fizyoterapistliğe olan ilgi artıyor

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Baş Fizyoterapisti Hülya Tuncer, Fizyoterapistliği PAÜ Hastaneleri olarak çağın mesleği olarak gördüklerini söyledi. Fizyoterapistliğin dünyada 1 yüzyılı aşkın, ülkemizde ise yaklaşık 60 yıldan beri toplum sağlığı ve yaşam kalitesi ile doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürdüğünü de belirten Tuncer, Fizyoterapistlerin yüksek bir eğitimden geçtiklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2018 Pazartesi, 13:39

Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu’nun 1996 yılında 8 Eylül tarihini resmi olarak fizyoterapi günü olarak kabul ettiğini de dile getiren PAÜ Baş Fizyoterapisti Hülya Tuncer, “ Fizyoterapist; fizik tedavi konusunda yüksek öğrenim görmüş, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış sağlık personeli olup, rehabilitasyon ekibinin tabii üyesi olarak tanımlanmaktadır. Bu ekipte fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, ilgili branş hekimleri, fizyoterapist, iş-uğraşı terapisti, konuşma terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez protez teknikeri, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı gibi sağlık personeli yer almaktadır. Fizyoterapistler fizyoterapi rehabilitasyon programını uygularken nöroterapik yaklaşımlar, egzersiz, manuel tedavi yöntemleri, elektroterapi ve mekanik ajanlar, fonksiyonel aktivite eğitimi ve mesleki rehabilitasyon yaklaşımları gibi yöntemlerden yararlanırlar” dedi.

Ülkemizde fizyoterapistlerin yataklı tedavi merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, huzur evleri, endüstri alanları, okullar, spor kulüpleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri ve kaplıca merkezlerinde görev yaptıklarını da belirten Tuncer, PAÜ Hastaneleri olarak Fizyoterapistliği ülkemizde çağın mesleği olarak gördüklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı