REKLAMI GEÇ

Gebe kaçağına ultrasonlu önlem

Denizli’de vatandaşların gebe kurban almamaları için ilginç bir yöntem uygulanmaya başlandı. Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda yapılan uygulama ile dişi kurbanlıklar ultrason cihazı ile gebelik kontrolünden geçiriliyor.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

Denizli Canlı Hayvan Pazarı’nda, Kurban Bayramı için ilginç bir uygulama başlatıldı. Vatandaşların gebe kurbanlık almamaları için harekete geçen Denizli Belediyesi veterinerleri, pazar içerisinde ultrason cihazı ile hayvanları gebelik kontrolünden geçiriyor. Veterinerler, yaptıkları bu çalışma ile vatandaşların rahat ve huzur içinde kurbanlık almasını sağlıyor.

Gebe hayvan alımını engellemek için pazar içerisinde ultrason cihazı ile tarama yapan Veteriner Hekim Bahadır Çaycı, ultrason cihazı ile hayvanların gebe olup olmadıklarına baktıklarını ve vatandaşların güvenli bir kurban alması için kontrol yaptıklarını söyledi. Gebe hayvanın kurban olması konusunda dinen sakıncaların da bulunduğunu belirten Çaycı, “Dinen sakıncalı olan gebe hayvanın kesimi için sadece alıcıyı uyarıyoruz. Gebe bir hayvanın kesilmesi hem dinen hem de tıbben hem de ahlaki açıdan sakıncalıdır. Çünkü hayvan gebe iken tüm verimini karnındaki bebeğine veriyor. Bu da etin lezzetinde düşüşlere neden olur” dedi.

Denizli Tarım İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nden yayımlanan açıklamalar ile gebe hayvanların belli bir dönemden sonra kesiminin yasaklandığını ve bunun için hayvan pazarına ultrason cihazı aldıklarını belirten Denizli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Şahin ise vatandaşların ücretsiz olarak kurbanlıklarının gebelik kontrolünden geçirebileceklerini ve gönül rahatlığı ile kurbanlık alabileceklerini belirtti.

Pazar içerisinde hayvan satan esnaf ise uygulamadan memnun. Kurban pazarına gebe hayvan getirmediklerini belirten esnaflar, istenildiği taktirde hayvanların ultrason cihazı ile de kontrol edildiğini belirtti.

Aldıkları kurbanlıkları ultrason cihazı ile kontrol ettiren vatandaşlar ise gebelik kontrolünden memnun. Gözleri önünde yapılan uygulama ile hayvanın gebe olup olmadığını gördüklerini belirten vatandaşlar, yapılan kontrolle güvenli hayvan aldıklarını belirtiyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı