REKLAMI GEÇ

Gebelik Okulu ilk mezunlarını verdi

Gebelik Okulu ilk mezunlarını verdi

Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi’nde açılan Gebelik Okulu ilk mezunlarını verdi. Doğum öncesi ve sonrasında gebelikle ilgili bilgilendirmenin yapıldığı eğitimi tamamlayan 90 kişi belge aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2014 Pazartesi, 11:11

Gebelik konusunda bilgi düzeyini arttırmak, doğum eylemini anlatmak, korkuların giderilmesini sağlamak, beslenme, annede oluşan değişiklikler, anne karnındaki bebeğin gelişimi, bebek bakımı, emzirme gibi eğitimlerin verildiği Gebelik Okulu, ilk mezunlarını verdi.

“ANNELERİN YANINDAYIZ”
Denizli Devlet Hastanesi’nde kurulan Gebelik Okulu’ndan mezun olan 90 anne ve anne adayı, belgelerini Denizli Devlet Hastanesi Yemekhanesi’nde düzenlenen törenle aldı. Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, törende yaptığı konuşmada,her zaman anne ve anne adaylarının yanında olduklarını söyledi.

“Sağlık Bakanlığı’nın gebelikle ilgili yürüttüğü politikalar sonucu gelinen noktanın çok iyi olduğunu ifade eden Acar,“Daha önceki dönemlerde hamile anneleri, bebekleri kaybediyorduk. Şuan Türkiye’de anne ve bebek ölümleri konusunda önemli oranda azalma var. Hiçbir anneyi anne olma isteğinden dolayı kaybetmeyelim, hiçbir bebeğimizi kaybetmeyelim. Bu bağlamda birliğimize bağlı kurumlarda hem sağlıklı nesiller yetiştirmek, hem de hamilelik evresinin sağlıklı geçmesi bağlamında anne ve bebek için gerekli tedbirler alıyoruz. Gebe Okulu da bu aldığımız tedbirlerden bir tanesi” dedi.

denizli-hamile-okulu-ic

340 KAYIT VAR
Gebeliğin ilk tespitinden doğuma kadar tüm anne adaylarına hizmet veren okulda eğitimleri Gebe Okulu Hemşiresi Nihal Söyleci verdi. Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Gebelik Okulu’nun eğitimlere devam edeceği ve nisan ayından bugüne kadar 340 anne adayının kayıt yaptırdığı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı