REKLAMI GEÇ

Gençler AIDS’le mücadele ediyor

Dünyada 32,5 milyon kişinin HIV virüsü taşıdığına dikkat çeken Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Üyeleri, özellikle de gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusunda bilgi edinmesi ve hizmet almaları gerektiğini vurguladı.

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2007 Cuma, 01:00

Ülkemizin, AIDS vakalarının dünyada en çok görüldüğü bölgede yer aldığını belirten Denizli Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi üyeleri, ülkemizde yaklaşık 37 milyon kişinin 25 yaşın altında olduğunu belirterek, güvenli olmayan cinsel deneyimlere açık olan bu gurubun, HIV virüsü karşısında savunmasız olduğunu dile getirdi. Gençlik Meclisi adına Denizli Basın Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Paksu, resmi kayıtlara göre AIDS vakalarının büyük çoğunluğunun 15–39 yaşları arasında yoğunlaştığını belirterek, bu vakalardaki bireylerin üçte ikisinin HIV virüsü ile 20’li yaşlarda tanıştığına dikkat çekti.

Gençlerin cinsel sağlık, üreme sağlığı ve haklarını teşvik etmeyi amaçlayan ve gençlerden de yoğun destek alan ‘Bir Gençlik Hikâyesi’ kampanyasıyla birlikte, AIDS vakalarında bir düşüş yaşanacağını bildirdi. Paksu, “Yerel Gençlik Meclisleri, 1 Aralık Dünya HIV-AIDS Günü için şimdiden çalışmaya başladı. Çünkü biz, gençler olarak, gençlerin cinsel sağlık eğitiminden yoksun kalmasının maliyetinin farkındayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı