REKLAMI GEÇ

Genetiği ele aldılar

Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 3. Ege Genetik Sempozyumu tamamlandı. Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar, 15. yıl şenlikleri kapsamında yapılan bu bilimsel etkinliğin üçüncüsüne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2007 Pazartesi, 01:00

Pamukkale Üniversitesi, bu yıl üçüncüsü organize edilen 3. Ege Genetik Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma; Ege Bölgesi’nde bulunan Ege, Dokuz Eylül, Pamukkale, Adnan Menderes, Celal Bayar ve Kocatepe Üniversiteleri’nin tıp fakültelerinden çok sayıda kişi katıldı. Sempozyumda konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar, 3. Ege Genetik Sempozyumu’nun aynı zamanda disiplinlerarası işbirliğini geliştirdiğini ve üniversitelerarası ilişkilere katkı sağlayarak olanakların birleştirilmesi konusunda olumlu gelişmeler sağlayacağına inandığını söyledi. Prof. Dr. Kumsar, 15. yıl şenlikleri kapsamında yapılan bu bilimsel etkinliğin üçüncüsüne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi. Sempozyum Başkanı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Füsun Düzcan, “Üniversitemizde insan genetiği ile ilgili eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetleri her geçen yıl gelişerek 10 yılı aşkın bir zamandan beri süregelmektedir” dedi. Doç. Dr. Düzcan, Ege Bölgesi’ndeki insan genetiği ile uğraşan meslektaşları biraraya getirmek amacıyla başlatılan ve geçen yıl Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen sempozyumların giderek artan bir ilgiyle karşılanmakta olduğunu kaydetti.

Sempozyumda genetik tanı, eğitim ve araştırma yapan bölümler arasında hem bölgesel işbirliği ve görüş alışverişi hem de sosyal kaynaşmaya katkı sağlandığını dile getiren Doç. Dr. Düzcan, sempozyumuna ilişkin şunları söyledi. “Genetik bilimi çok büyük bir hızla gelişmekte ve bilgi birikimi giderek artmaktadır. Bu sempozyumda güncel çalışma alanlarından biri olan epigenetik konusunda bilgilerimizi artırmak, deneyimlerimizi paylaşmak ve ortak çalışma seçenekleri aramayı amaçladık. Ayrıca olgu sunumlarında birbirimizin deneyimlerinden yararlanıp olguları çözümlemenin mutluluğunu yaşadık. Tıbbi genetik eğitimi konusunda görüşlerimizi paylaşmanın ve sorunlarımızı tartışmanın da yeni kuşakların yeterli bilgi, beceri ve donanımla yetişmeleri konusunda çok yararlı olacağını düşünüyoruz.”

Sempozyum genetik konusunda son bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paylaşıldığı, tartışıldığı panel ve olgu sunumlarıyla gün boyu sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı