REKLAMI GEÇ

“Glutensiz Türkiye” için pedal çevirecek

“Glutensiz Türkiye” için pedal çevirecek

Çölyak hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Glutensiz Türkiye” sloganıyla düzenlenen bisiklet turu kapsamında Ankara’dan yola çıkan Hakan Pekzorlu, Denizli’de mola verdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2015 Pazar, 12:50

Dünya Çölyak Günü kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Çölyak Derneğince gerçekleştirilen bin 750 kilometrelik tura çıkan Bisikletçi Hakan Pekzorlu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Burdur’un ardından Denizli’ye geldi.

ic-1
Denizli’de düzenlenen etkinliğe katılan Hakan Pekzorlu, Çölyak Derneği üyeleri ile birlikte Valilik önünden Delikliçınar Meydan’ına kadar bisikleti ile eşlik etti. Delikliçınar Meydan’ında toplanan dernek üyeleri müzik eşliğinde eğlendi.

Denizli’den Aydın’a pedal atacak olan Pekzorlu, 1750 km’lik sürüşünde köylere uğrayacak ve bilinçlendirme malzemelerini ve “Glutensiz Türkiye” rozet, kalem ve balonlarından dağıtacak. Aktivite boyunca ayrıca Gluten’e bağlı rahatsızlıkların olası belirtileri paylaşılacak ve hekime danışmanın önemi vurgulanacak.
Çölyak Dernekleri’nin olduğu merkezlerde ise halkı bilinçlendirme seminerleri düzenlenerek Gluten rahatsızlıkları ile ilgili bilinç oluşturulacak. Şehir merkezlerinde bisiklet derneklerinin de desteğini alarak temsili bisiklet sürüşü ve çeşitli bilgilendirici faaliyetler ile farkındalık yaratılmaya çalışılacak.

ÇÖLYAK NEDİR?
Çölyak, buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahıllarda bulunan “gluten” adlı proteinin ince bağırsakta parçalanamamasından kaynaklanan emilim bozukluğu hastalığı olarak tanımlanıyor.

Türkiye’de çölyak hastalarının ancak yüzde 4’üne teşhis konulurken, bu oran Avrupa’da yüzde 10, Amerika’da ise yüzde 17 civarında bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı