REKLAMI GEÇ

Halk Sağlığı Müdürü Kılınçarslan’dan tavsiye

Halk Sağlığı Müdürü Kılınçarslan’dan tavsiye

Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, sağlığın korunması için fiziksel aktivitelerin artırılması gerektiğine dikkat çekti, “En azından gideceğiniz yerden 1-2 durak önce inin, ya da aracınızı birkaç sokak uzağa park edin” tavsiyesinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2016 Çarşamba, 08:30

Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan Dünya Yürüyüş Günü’nde fiziksel aktiviteleri artırın çağrısı yaptı. Toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olduğunu, sağlık için öneminin yeterince kavranamadığını ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsendiğini anlatan Kılınçarsaln, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığının da fazlalaştığını kaydetti.

FİZİKSEL AKTİVİTE İLE SPOR AYNI ŞEY DEĞİL
Toplumun büyük bir çoğunluğunun fiziksel aktiviteyi spor ile eşanlamlı olarak algıladığını anlatan Kılınçarslan, “Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir” dedi.

“GİDECEĞİNİZ YERDEN 1-2 DURAK ÖNCE İNİN”
Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için bazı kriterlerin bulunduğunu belirten Kılınçarslan, yetişkin yaş grubu için en az 30, 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiğini kaydetti.

Kılınçarslan, “Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız, gideceğiniz yerden bir –iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin birkaç sokak uzağına park ederek yürüyebilirsiniz” dedi.

Vatandaşların belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerinden faydalanabileceklerini hatırlatan Kılınçarslan, “Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız, arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı