REKLAMI GEÇ

Hamilelikte diş kanamasına dikkat!

Hamilelikte diş kanamasına dikkat!

Hamilelik döneminde artan diş şikayetlerinin hormonsal değişikliklerden kaynaklandığı dişlerin doğru ve düzenli bakımı ile bu şikayetlerin önüne geçilebileceği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2015 Salı, 15:00

Diş Hekimi Petek Gökşen, hamilelik döneminde diş etlerinde şişme, hassasiyet, kızarıklık gibi rahatsızlıkların görülme sıklığının arttığını, özellikle fırçalama sırasında diş etlerinde görülen kanamanın anne adaylarının yarısında ortaya çıktığını ifade etti.

denizli-hamilelik-dis-sagligi-icHamilelikte anne adaylarında hormonsal değişimlerin yoğun bir şekilde yaşandığına dikkat çeken Gökşen, “Bu dönemde hamilelik gingivitisi dediğimiz diş etlerinde görülen şişlik, kızarıklıklar hamileliğin ilk aylarından itibaren başlar ve doğuma yakın döneme kadar devam eder. Diş etlerinde görülen bu belirtiler kanamalara yol açar. Diş etinde görülen kanamanın en büyük sebebi ise ağızda iltihabın oluşmasıdır. Hamileler de ‘kanamam var, dişlerim çok hassas’ diye dişlerini fırçalamazsa, bakımsız kalan dişlerde kanama ve şişlik daha da artacaktır. Bu rahatsızlıklar tedavi edilmez ve gerekli önlemler alınmazsa diş kayıpları yaşanabilir” dedi.

Dişetinin hassaslaşması nedeniyle fırçalamanın ihmal edilmesinin hamilelik döneminde diş eti rahatsızlıklarının artmasına neden olacağını söyleyen Gökşen, “Dişler günde en az 2 defa fırçalanmalıdır. Diş macununun markasından ziyade dişlerde mekanik temizliğin yapılması önemlidir. Dişler fırçalandıktan sonra diş ipi kullanılarak dişlerin arasında kalan cisimler çıkarılmalıdır. Emzirme döneminde dişlerde oluşan enfeksiyonla birlikte kanama oluşursa bu enfeksiyon sütle birlikte bebeğe geçer. Dolayısıyla sırf doğum öncesi ve doğum sonrası değil, her zaman, her yaşta her kesin dişlerine gereken özeni göstermesi gerekir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı