REKLAMI GEÇ

Hastane personeline seminer

Hastane personeline seminer

Denizli Devlet Hastanesi çalışanlarına aile içinde kurulacak sağlıklı iletişim ile ilgili seminer verildi.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2010 Cumartesi, 17:01

Denizli Devlet Hastanesi Psikologu Ahmet Koç, hastane çalışanlarına aile içinde kurulacak sağlıklı iletişimin sırlarını anlattı. İletişimin günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Koç, tam ve etkili bir iletişim yeteneğinin aile fonksiyonunun her yönü için temel oluşturduğunu söyledi. İletişimin, ailenin fonksiyonlarını ortaya çıkarmak, aile bireylerinin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak ve onların hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için gerekli olduğunu ifade eden Ahmet Koç, “Ailede sağlıklı iletişimin varlığı, aile üyelerinin birbirlerini anlamalarını sağlar ve aralarında kuvvetli bir bağ oluşturur.

Ayrıca çocuklara doğru iletişimi öğretir. Aile içi sağlıklı iletişimin varlığı, ailenin diğer kişilerle ilişkilerini de olumlu yönde etkiler. Bireycilik, bencillik, paylaşmama, öfke, yargılama, kötümserlik, yalnızlık duygusunu azaltır. Böyle bir ailede karşıdakini anlamaya çalışma, birlikte karar verme, hatalara karşı tolerans ve sevgi hakimdir. Sağlıklı iletişimin var olduğu ailelerde tek bir otoriter güç olmaz. Bu güç uygun yer ve zamanda üyelerce paylaşılır. Sağlıklı iletişim kurabilen ailelerde kriz ve stres ile baş etmek kolaylaşır” dedi.

Psikolog Ahmet Koç, aile üyelerinin birbirinin hakkına saygı göstermediği, baskı uyguladığı, tehlikeye maruz bıraktığı, ihmal ettiği, sevgi göstermediği durumlarda istismar ve şiddet ortaya çıktığını kaydederek, “Bu durum aile içi etkileşimi olumsuz yönde etkiler. Aile içinde olumlu etkileşim sağlanmazsa aile dağılır, varlığını sürdüremez.

Anne-babanın yaşı, evlilik ve ebeveynliğe hazır oluşluk, ana-babanın sağlık düzeyleri, birbirlerine olan saygı ve güvenleri, yetiştirilme biçimleri, ekonomik ve sosyal güvenceleri, çocuğun istenip istenmemesi, sağlık düzeyi, cinsiyeti, aile üyelerinin beraber geçirdiği zaman, kullandığı mekan, aileyi örseleyen ölüm, iflas gibi stres yaratan olaylar, aile içi etkileşimi etkileyen başlıca faktörlerdir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı