REKLAMI GEÇ

Hastanede Gezici Kütüphane

Hastanede Gezici Kütüphane

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 11 sağlık tesisinde, hastanede yatan hasta ve refakatçilerinin hastanede kaldıkları süre boyunca sıkılmalarının önüne geçmek ve vakitlerini kitap okuyarak geçirebilmelerini sağlamak için “Gezici Kütüphaneler” oluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2014 Salı, 10:02

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde sağlık otelciliği hizmetleri devam ediyor. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve ilçe hastanelerinde hasta ve refakatçilerine yönelik yeni bir uygulama başlatıldı. Birliğe bağlı 11 sağlık tesisinde bağış yoluyla toplanan kitaplardan “Gezici Kütüphaneler” oluşturuldu ve “kitap tedavi saati uygulaması” başlatıldı.

Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş ve yetkililer, Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, yeni hayata geçirdikleri bu uygulamayı yerinde incelediler ve hastaların görüşlerini aldılar.

“KALİTELİ ZAMAN GEÇİRSİNLER İSTEDİK”
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar, hastaların, hatta refakatçilerinin, hastanede tedavi gördükleri süre boyunca rahat etmesi ve kaliteli zaman geçirmelerinin öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.

Acar, “Yataklı servisleri bulunan, Birliğimize bağlı sağlık tesislerinde yatan hastaların ve refakatçilerinin hastanede kaldıkları süre içerisinde nitelikli zaman geçirmesini sağlamak amacıyla bağış yoluyla toplanan kitaplardan “Gezici Kütüphaneler” oluşturduk. Böylelikle bu sağlık tesislerimizde yatan hastalarımız ve refakatçilerine yönelik “Kitap Tedavi Saati Uygulaması” başlattık. Bu gezici kütüphaneler, görevli bir personelimiz tarafından günün belli saatlerinde hastanenin yataklı servislerini dolaşarak, hastaya yatağında kütüphane hizmeti sunuyor. Ayrıca hasta başında bekleyen refakatçisi de bu kütüphane hizmetinden yararlanabiliyor. Böylelikle hasta ve hasta yakınları okumak istedikleri kitapları gezici kütüphaneden seçerek, bir yandan tedavilerini olurken, bir yandan da hastanede ki vakitlerini kitap okuyarak geçiriyorlar. Amacımız; hastanede yatarak tedavi gören hastalarımızın tedavi süreçleri boyunca, can sıkıntılarının önüne geçebilmek ve bu vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak” diye konuştu.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 22 Nisan 2014, 16:37

Süper bir hareket.Tebrikler.Özel hastanelerede örnek olsun…

saim emre özen   -  Bağlantı 22 Nisan 2014, 12:10

bravo

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı