REKLAMI GEÇ

Hastanelerde şip-şak foto dönemi

Hastanelerde şip-şak foto dönemi

Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinde,genel heyet raporu almak için Sağlık Kurulu Birimi’ne başvuran hastaların fotoğraflarıwebcam ile çekilerek, raporlarına anında monte ediliyor. Böylelikle hastaların son 6 aya ait fotoğraf getirme sorunu da ortadan kalkmış oldu.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2014 Pazartesi, 15:21

Denizli Kamu Hastaneleri Birimi Genel Sekreterliği, Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinde Sağlık Kurulu Birimi’ne genel heyet raporu almak için başvuran hastalara webcam ile fotoğraf çekme ve fotoğraflı rapor verme uygulaması başlattı. Böylelikle genel rapor almak isteyen hastaların yanlarında son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf bulundurma sorunu çözülmüş oldu.

“Yaşlı ve sedyeye bağlı hastalar için büyük kolaylık”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, başlatılan uygulamanın özellikle yaşlı ve sedyeye bağlı hastaların işlemlerini kolaylaştıracağını, hedeflerinin hastaların daha kaliteli ve verimli sağlık hizmeti alabilmelerini sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu uygulama özellikle fotoğrafçıya gidemeyecek durumda olan yaşlı ve sedyeye bağlı hastalara kolaylık sağlayacaktır. Bu kişiler, genel heyet raporu için hastanelerin Sağlık Kurulu Birimi’nden istenen fotoğrafların teminindefotoğrafçıya gitme veya fotoğrafçının hastanın ayağına gelmesinde sorun yaşamaktaydı. Hastaların yanında son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafı bulunmadığında 3-5 yıl önce çekilen fotoğraflarını vermekteydiler. Bu durum ise hekimlerin yanılmasına neden olmaktaydı. Şimdi ise hastanın Sağlık Kurulu’na müracaatı esnasında, fotoğrafı webcam ile çekilerek rapora yansıtılmaktadır. Böylece hastalarımızın işlemleri daha hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Ayrıca hastanelerimiz Sağlık Kurulu Birimlerinde başlattığımız webcam ile fotoğraf çekme ve fotoğraflı rapor verme çalışmamız tüm Sağlık Kurulu’na başvuran Engellilik Ölçütü ve Genel Heyet Raporlarında uygulanmaktadır. Bu durum hasta, hasta yakınları ve personel için büyük kolaylık sağlamıştır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı