REKLAMI GEÇ

Hayat Ağacı’nda yaşayacaklar

Hayat Ağacı’nda yaşayacaklar

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği, 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle düzenlenen törende, organlarıyla başkalarına hayat veren 10 kişinin ismi Organ Bağışı Hayat Ağacı’na yazıldı. Geçen yıl organları bağışlanan Saniye Kastal’ın 13 yaşındaki kızı Türkan da, annesinin adını Hayat Ağacı’na yazdı. Törende, organ nakli ile yeniden hata tutunan hastalarla, böbrek nakli bekleyen hastalar hikayelerini katılımcılarla paylaşarak, organ bağışı için çağrıda bulundular.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2014 Pazartesi, 16:50

Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 3-9 Kasım tarihlerinde kutlanan “Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Denizli Devlet Hastanesi’nde etkinlik düzenlendi.

denizli-organ-bagisi-etkinligi-hayat-agaci-hDenizli Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Gökoğlan, İl Müftüsü Veysel Çakı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin ile organ nakli bekleyen hastalar, organ bağışında bulunanların yakınları ile hastane çalışanları katıldı. denizli-organ-bagisi-etkinligi-hayat-agaci-ic-3

16 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK
törenin açılış konuşmasında, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak ve organ bağışının önemini vurgulamak amacıyla Denizli’de 120 okulda çalışma yaptıklarını açıklayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, “Türkiye genelinde organ nakli bekleyen hastalara her yıl 7 bin kişi ekleniyor ve her iki saatte bir kişi organ nakli yapılamadığı için hayatını kaybediyor” dedi. Denizli’de Organ bağışı konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla bir dizi faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Op. Dr. Acar, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışarak 120 okulda 16 bin öğrenciye ulaşarak organ bağışını anlattık. Ayrıca, Çarşamba günü Çınar Meydanı’nda stant açarak, organ bağışı konusunda Denizli halkını bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Hafta dolayısıyla etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

denizli-organ-bagisi-etkinligi-hayat-agaci-ic-2

7 YILDAN BERİ DİYALİZE BAĞLI YAŞIYOR
Diyaliz hastası Rukiye Haşhaşlı, 7 yıldan beri diyalize bağlı yaşadığına dikkat çekerek, “Böbrek hastasıyım ve makineye bağlı olarak yaşıyorum. Yaşıyorum ama yarım yaşıyorum. Hiçbir işte çalışamıyor hatta ev işlerimizi bile yapamıyorum. Bir mahkum gibiyim. Uygun bir böbrek bulunmasını ve nakledilmesini bekliyorum” dedi.

denizli-organ-bagisi-etkinligi-hayat-agaci-ic-1

YENİDEN HAYATA DÖNDÜM
Diyaliz hastası Huriye İlkimen, 2.5 yıl önce böbrek nakli olduğunu ve sağlığına kavuştuğunu şu sözlerle anlattı: “İnsanlar organlarını bağışlamaktan korkmasın. Öldükten sonra o organların hiç birine ihtiyacı olmayacak. Organları toprak olacak. Bağışlar ise, bir kişiye hayat verecek ve o organlar o kişinin vücudunda yaşayacak. Ben 2.5 yıl önce nakil oldum. Benim gibi diyaliz hastası olan eşim Ramazan İlkimen de kısa bir süre önce böbrek nakli oldu. Biz nakil olmadan önce haftanın 4 günü yaşıyorduk. Şimdi 7 günü yaşıyoruz.”

denizli-organ-bagisi-etkinligi-hayat-agaci-ic

İSMİNİ KIZI YAZDI
Geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren ve organları bağışlanan 35 yaşındaki Saniye Kastal’ın, ismini 13 yaşındaki kızı Türkan, Organ Bağışı Hayat Ağacı’na Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görü ile birlikte yazdı. Annesinin organlarının başka birine hayat olduğunu bilmenin kendisini biraz olsun teselli ettiğini söyleyen Türkan Cengiz, teşekkür plaketini beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden kardeşi Ramazan Aydınlık’ın organlarını bağışlayarak 3 kişiye hayat veren eski Kızılcabölük Belediye Başkanı Mehmet Aydınlık ve diğer 7 kişi ile birlikte aldı.

denizli-organ-bagisi-etkinligi-hayat-agaci-ic-4
Törende ayrıca, ortaokul 8. Sınıf öğrencileri arasında yapılan organ bağışı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı