REKLAMI GEÇ

Hayata tutundular

Hayata tutundular

Erken doğmuşlardı. Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne geldiklerinde biri 590, diğeri 700 gram ağırlığındaydı. Yaşama şansları yüzde 20 idi. Doktor ve hemşirelerin çabaları ile tedaviye cevap veren Cemre ve Hüseyin hayata tutunmayı başardı. Şimdi 2 yaşına girdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2014 Çarşamba, 12:31

2012 yılında Muğla’nın Marmaris ilçesinde 25 haftalık ve 590 gram ağırlığında doğan ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edilen Hüseyin bebeğin solunum yetmezliği sıkıntısı vardı. 91 günlük tedavinin ardından Hüseyin bebek vermiş olduğu yaşam mücadelesini kazanmıştı.

Yine 2012 yılında aynı dönemde 26 haftalık ve 700 gram ağırlında doğan Cemre bebeğin de erken doğum nedeniyle akciğerleri gelişmediği için solunum yetmezliği sıkıntısı vardı. 99 gün boyunca Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Cemre bebek yapılan müdahalelere olumlu yanıt vererek, sağlığına kavuştu. “Yaşamaz” denilen Cemre ve Hüseyin bebeklerin aradan geçen iki yıllık süreç sonunda kendi yaşıtları gibi olmaları başta ebeveynleri olmak üzere Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışanlarını da sevindirdi.

ic-1

Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uz. Dr. Osman Öztekin bebeklerin son durumu hakkında bilgi verdi. Öztekin, Cemre ve Hüseyin bebeğin gayet sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti ve şöyle devam etti: “ Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaklaşık iki yıl önce 590 gram ağırlında doğan Hüseyin bebek, şuanda 2 yaşında olup, 6 -7 kilogram ağırlığına ulaşmıştır. Yine burada tedavi ettiğimiz ve bakımı burada yapılan 700 gram ağırlığında doğan Cemre bebek de 2 yaşına ulaşmış olup gayet sağlıklı bir şekilde ailesi ile yaşamını sürdürmektedir. Her iki bebeğin yaşam mücadelesi prematüre doğan bebeklere ve ailelerine örnek olsun.”

YILDA 2 BİN ÇOCUK TEDAVİ GÖRÜYOR
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar birliğe bağlı Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde 41 küvez ve 15 solunum cihazı bulunduğunu, Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli yeni doğan yoğun bakım uzmanının Servergazi Devlet Hastanesi’ne konsultan hekim olarak görevlendirildiğini, böylelikle her iki hastanede deic-osman-acar yeni doğan uzmanın görev yaptığını söyledi.

Acar, “9 ay boyunca bekleyen ebeveynlerin çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına alması en büyük arzumuz. Ama ne yazık ki her doğan bebek bu şansa sahip olmuyor. Bazı nedenlerden dolayı bazı bebekler dünyaya riskli olarak gelebiliyorlar. Riskli bebekler kategorisine erken doğumla ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen bebekler, kalıtımsal sağlık sorunu olanlar giriyor. Doğal şartlarda ölüm riski bulunan bebeklerin yaşaması noktasında da Yeni Doğan Yoğun Bakım Üniteleri devreye giriyor. Bu bakımdan Denizli ve bölge insanımız çok şanslı. Birliğimize bağlı Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Üniteleri 3. Basamak sağlık hizmeti vermekte olup,41 küvez ve 15 solunum cihazıyla Denizli ile beraber tüm bölgeye hizmet vermektedir. Uzman ve deneyimli ekiplerimizle yeni doğan hastalıkları ile ilgili her türlü takip, bakım ve tedavi birliğimize bağlı iki büyük devlet hastanemizde yapılmaktadır. Yıllık yaklaşık tedavi gören 2 bin hastanın 300’ü prematüre yani 1500 gramın altında doğan bebekleri kapsamaktadır. Bu bebeklerin bakımı özel cihazlarla ve konusunda uzman hekim, hemşire ve sağlık personeli ile yapılması açısından son derece önemlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı