REKLAMI GEÇ

“HAYDİ DENİZLİ SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN SPORA”

“HAYDİ DENİZLİ SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN SPORA”

Denizli Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında düzenlenecek ‘Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap, Ödülün Sağlık Olsun’ organizasyonunun tanıtımı için herkesi etkinliğe katılmaya davet etti.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2010 Cuma, 16:48

Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap, Ödülün Sağlık Olsun’ organizasyonunun tanıtımı için Denizli Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi. Toplantıya, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Spor PAÜ Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksek Okulu Müdürü Emre Erol da katıldı.

Başkan Zeybekci toplantıda yaptığı konuşmada,herkesi, 7 Nisan 2010/Çarşamba günü saat 16:30’da Denizli Valiliği önünden İncilipınar Parkı’na kadar sürecek yürüyüşe davet etti. Yürüyüşe Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın katılacağına dikkat çeken Başkan Zeybekci, şunları söyledi:
“Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü 7-11 Nisan tarihlerini, tüm dünyada Bin Şehir Bin Yaşam Kampanyası olarak kutluyor. Bu yıl ilk defa Denizli Belediyemiz, Valiliğimiz, Üniversitemiz ve diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte sağlıklı kent ve sağlıklı insan için yürüyüş yapacağız. 7 Nisan saat 16:30’da Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Spordan Sorumlu Bakanımız Faruk Nafiz Özak bakanlarımızın da katılımıyla birlikte, Valilik, Belediye, Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet teşkilatı, sivil toplum kuruluşları, odalar ve birliklerle yürüyüş yapacağız. Bu projenin adı Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap Ödülün Sağlık Olsun Projesi’dir. Bu kapsamda yürüyüşün sağlıklı yaşam için spor yapmayan herkese bir başlangıç olmasını diliyorum.’

Denizli’de sporun alt yapısının hazırlandığını, spor için daha yerin ve imkanın sunulduğunu, her mahallede spor alanlarının, jimnastik köşesinin, basketbol voleybol sahalarının olduğunu kaydeden Başkan Zeybekci, şöyle devam etti:
“Belirli standartlarında kapalı spor salonlarının olduğu, standartların da üzerinde yüzme salonlarının olduğu artık spor anlamında zengin bir konuma geldiğimiz bu günlerde Denizli olarak Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olduk. Bu çalışmada çok başarılı bir performans sergiledik. Şuanda Denizli olarak Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği internet sitesinde artık doğrudan Denizli tüm dünya tarafından ulaşılabilen bir şehir haline geldi. Denizli’nin bütün bu sporla, çevreyle, tüm duyarlılık ve zenginliklerle ilgili güzellikleri insanın hoşuna gider şekilde o sitede görüyoruz.”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ardıç da, üniversite olarak sağlıklı yaşam için spor, bu sporun hayatımıza girmesi, sporun yaygınlaşması konusunda emek vermekten ve böyle bir sorumluluk almaktan mutlu olduğunu kaydederek, “Her zaman için gençlerimizin spor yapma, birlikte çalışma, takım çalışmasını öğrenme, sorumluluk alma, kendini eğitme konusunda yardımcı olduğunu düşünüyoruz. Bizim spor meslek yüksek okulumuz Denizli’nin her projesinde elinden gelen yardımı yapma konusunda desteğini göstermiş ve göstermeye devam edecektir” dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise Denizli’nin 7 Nisan tarihi itibariyle bu organizasyonu gündeme getiren ve sağlıklı yaşam anlamında etkinliği düzenleyecek olan Türkiye’de tek il olduğunu söyledi.
Organizasyonu, Denizli Belediyesi’nin yaptığını ifade eden Erkmen, şöyle dedi:
“Tüm kurum kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin katılacak olması Denizli için ayrı bir gurur kaynağı diye düşünüyorum. Bu anlamda Başkan Zeybekci ve organizasyonda görev alanlara teşekkür ediyorum. Bunun başarılı olması Denizli için diğer illere göre bir farkındalık yaratacaktır. Denizli’de yalnız kişilerin sağlıklı yaşam sürmesi anlamında düşünmeyelim. Bu olayı hem daha sağlıklı, daha temiz bir çevrede daha güzel bir Denizli’de yaşam amacıyla ortaya konmuş ve ikisini birleştirmiş bir proje olarak değerlendirelim. Dünya Sağlık Örgütü listesinde Denizli’nin olması tabiî ki hepimize gurur vermektedir. Bunun devamı ve daha da etkinlikler yapılarak üst sıralara gelinmesi konusunda herkese sorumluluk düşmektedir. Hepimiz biliyoruz ki şehirlerimiz büyüdükçe işler yoğunlaştıkça bir yerde insanlar kendilerini ihmal etmekte aktivite olarak da kendini daha sınırlandırmakta veya spor yapabilirsem yaparım diye bir şeyin arkasına sığınıyoruz. Spora hepimizin çok az bir zaman ayırabilmekteyiz. Ne kadar çok zaman ayrılabilirsek o kadar çok sağlıklı yaşanacaktır. Bu hareketliliğin karşılığı da sağlık olacaktır. Kendimiz için bunu yapmış olacağız.”

Vali Erkmen şöyle devam etti:
“Denizli bir taraftan alt yapısını düzenli hale getiriyor. İçme suyunu, çevre şartlarını daha kaliteli hale getiriyor, yeni parklar yeşil alanlar ve spor alanları oluşturuyor. Bunlar bir yerde Denizli’de bir alt yapı imkanlarının yaratılması için güzel imkanlardır. Bir de bunu sağlıklı yaşamla birleştirdiğimizde hem kent ölçeğinde hem de insan yaşamının kalitesi anlamında Denizli hak ettiği yere ve olması gereken yere gelmiş olacaktır. Bu organizasyonun başarılı geçmesi anlamında herkesin katılımı ve yalnız 1 günle sınırlandırmayıp devamını getirerek yaşamda bunu aynı devam ettirilecek ölçekte tutup bir alışkanlık haline getirmeyi de o gün herkesin karar verip iradesini ortaya koyması çok önemli olacaktır. Bunu bir başlangıç olarak kabul edip yaşamların içine katmak gerekiyor. Organizasyona 2 bakanımızın katılacak olması Türkiye’deki gözleri de buraya çevirecektir. Bakanların buraya gelecek olması bakanlık olarak Denizli’ye bakışı da yansıtmaktadır. Bu organizasyonda yer almaları bizi sevindirmekte ve gururlandırmaktadır. Yapmak kadar alt yapısını hazırlamak da önemlidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı