REKLAMI GEÇ

Hızlı davranın hayat kurtarın

Hızlı davranın hayat kurtarın

Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye’de 10 ölümden 4’ünün kalp krizi nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çekerek, “hızlı davranın hayat kurtarın” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2015 Pazartesi, 16:45

Türk Kardiyoloji Derneği, kalp krizi belirtilerini tanıma ve zaman yitirmeksizin 112 Acil Yardım’ı aramanın önemine dikkat çekmek amacıyla “Hızlı Davranın Hayat Kurtarın” kampanyasını başlattı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, bu kampanyayla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, kalp krizine bağlı ölümlerin yarısının belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleştiğine işaret edilerek, kriz sırasında kalbe gelen kan akımının bozulduğu, kan akımının eski düzeyine gelmesi ne kadar gecikirse kalpte oluşan hasar o kadar arttığı, bunun sonucunda kişinin hayatını kaybedebildiği veya yaşam kalitesini bozan sorunlarla karşılaştığı vurgulandı.

Kalp krizi ile tedaviye başlama süreci arasında geçenzamanan hasta için çok önemli olduğu, bu nedenle kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişmenin hayati önem taşıdığı belirtilerek, “Kalp krizi belirtileri göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, nefes darlığı, endişe ya da terleme, bulantı, kusma, nabız düzensizliğidir. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tibbi yardım çağrılmamasının kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir” denildi.

Kalp krizine hızla müdahale edebilmesi için 112 Acil Yardım’ı aramanın önemli olduğu da kaydedilen açıklamada, “112 Acil Servisi’nin zaman yitirmeden aranması, kalp krizinin doğru şekilde tedavi edilmesini ve hastaların uygun tedavi merkezlerine sevkini sağlayacaktır. Hastaneye ulaşan hastaların rahatsızlıklarının kalp krizi olması durumunda ambulansın ilgili hastayı doğrudan anjiyo yapılan merkezlere ulaştırılmalarını sağlanması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı