REKLAMI GEÇ

HUZUREVİ’NDE SAĞLIK TARAMASI

HUZUREVİ’NDE SAĞLIK TARAMASI

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturduğu Evde Bakım Hizmetleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Huzurevi sakinlerini sağlık taramasından geçirdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2010 Pazartesi, 18:14

Sağlık taraması öncesi Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. Dilek Akdoğan, Evde Bakım Hizmetleri Sorumlu Hekimi Dr. Ramazan Işık, Evde Bakım Hizmetleri ve İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü çalışanları bir araya geldi. Genel bir değerlendirilmenin ardından Evde Bakım Hizmetlerinden bir ekip, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın’dan kan alınarak sağlık taramasına başladı. Ardından 160 Huzurevi sakininden de kan alındı, kayıtlar tutuldu ve yaşlıların diğer sağlık şikâyetleri belirlendi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri’nin Huzurevi’nde bulunan yaşlılara verdiği tarama hizmetinden dolayı teşekkür etti ve şunları söyledi. “Yaşlı nüfusumuz giderek artmakta olup, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Huzurevimizde en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Yaşlılarımızın bir kısım hastalıklarına burada müdahale ediyoruz ancak yaşlılarımızın tedavisi konusunda en büyük yardımcımız Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri oluyor. Çünkü Huzurevimiz rehabilitasyon bölümünde yatarak tedavi gören 100’den fazla yaşlımız var. Evde Bakım Hizmetleri çalışanları hastalarımızı ziyaret ederek taramadan geçiriyor, hastalıklarının tedavisi için gerekli müdahalelerde bulunuyor. Verilen bu hizmetten dolayı Başhekimimiz Uz. Dr. Ramazan Canural ve Evde Bakım Hizmetleri çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural, Huzurevi sakinlerine hastane olarak duyarsız kalmadıklarını, onları sağlık taramasından geçirerek hem sağlık açısından tedavi ettiklerini hem de psikolojik destek vererek onları yalnız bırakmadıklarını söyledi. Başhekim Canural şunları anlattı: “Hastanemizin Evde Bakım Hizmetleri 3 yıldır faaliyet vermekte olup, Denizli’de yatarak tedavi gören hastaların ayağına hizmet götürüyor. Evde Bakım kurulduğu yandan bu yana 1800 hastanın kaydı yapıldı ve bunlardan 600’ünü evlerinde tedavi ediyoruz. Uzun süreden beri Denizli Huzurevi’nde de 4-5 hastamız bu hizmetimizden faydalanıyordu. Şimdi tüm Huzurevi sakinlerini genel bir sağlık taramasından geçireceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı