REKLAMI GEÇ

İlacı akılcı kullanalım

İlacı akılcı kullanalım

Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Berna Öztürk ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, aile hekimlerini ziyaret etti, halk sağlığını tehdit eden antibiyotik direnci ve akılcı antibiyotik kullanımına yönelik görüşmeler yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2017 Perşembe, 11:13

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Berna Öztürk, gereksiz ve uygun olmayan ilaç kullanımı son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insan sağlığını olumsuz etkileyen ciddi bir sorun haline geldiğini söyledi.

Öztürk, “Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda bu sorunun önüne geçilmesi, halkta ve sağlık çalışanlarında akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalık, bilgi ve bilinç düzeyini artırarak bu yönde davranış değişikliği oluşturulmasının sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ‘Akılcı İlaç Kullanımı Programı’ yürütülüyor. Ülke olarak Antibiyotik kullanımında OECD ülkeleri arasında en kötü durumdayız. İnsanlar her boğazı ağrıdığında, her burnu tıkandığında doktora giderek ya da gitmeyerek antibiyotik kullanabiliyor. Bu konuda aile hekimlerini uyardık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı