REKLAMI GEÇ

BU YILIN TEMASI İLK YARDIM VE YOL GÜVENLİĞİ

BU YILIN TEMASI İLK YARDIM VE YOL GÜVENLİĞİ

Pamukkale Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri “Dünya İlk Yardım Günü” nedeniyle bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “İlk yardım hayat kurtarır” denilerek, konunun önemi dile getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2018 Cuma, 12:21

Her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü, çeşitli kurum, kuruluş ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerle konunun öneminin anlatılmaya çalışıldığını söyleyen Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Atakan Yılmaz ve Dr. Murat Seyit, bu yılın temasının “İlk Yardım ve Yol Güvenliği” olduğunu söyledi.
2017 yılı rakamlarına göre Türkiye’de 410 bin 612 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 7 bin 427 kişi hayatını kaybettiğini de sözlerine ekleyen Dr. Atakan Yılmaz ve Dr. Murat Seyit, “ Emniyet Genel Müdürlüğü’nün rakamlarına bakıldığında yol güvenliği ve ilk yardımın önemi bir kez daha anlaşılıyor. Trafik kazaları sonrası ilk yardım uygulamalarının doğru bir şekilde yapılması sayesinde yaşamların kurtarıldığı, sakatlıkların azaltıldığı biliniyor” dedi.

İl yardımın herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalar olduğunu da dile getiren doktorlar, ilk yardım temel uygulamaları olarak olay yerinde çevre güvenliğinin sağlanması, yaralının sağlık ve bilinç durumunun belirlenmesi ve 112 (acil sağlık hizmeti) haber verilmesi öncelikli olduğunu belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı