REKLAMI GEÇ

İnme en önemli sağlık sorunlarından biri

İnme en önemli sağlık sorunlarından biri

Prof. Dr. Çağatay Öncel, inmenin ölümlere yol açan ciddi bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. Öncel, Denizli’de 9 bin inme hastasının bulunduğunu ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2018 Salı, 12:39

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Öncel 29 Ekim Dünya İnme Günü nedeniyle açıklama yaptı.

İnmenin, beyin damarlarında tıkanma veya kanama sonucu ani olarak gelişen, kol ve bacakta güçsüzlük (Felç), uyuşukluk, yüzde kayma, konuşma bozukluğu, bilinç bulanıklığı, görme bozukluğu gibi bulgularla seyreden bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Öncel, Denizli’de yaklaşık 9 bin inme hastasının bulunduğun söyledi.

Prof. Dr. Öncel, “Geçen yıl ülkemizde kırk bin kişi inmeden dolayı hayatını kaybetmiştir. Yaşla sıklığı artan bir hastalıktır. En önemli risk faktörü yüksek tansiyondur, sonra şeker hastalığı, yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, uyku apne sendromu, fazla kilo, sigara ve durağan yaşam gelmektedir” dedi.

Felce, bunamaya ve ölüme yol açabilen inmeden korunmak için yapılma gerekenleri anlatan Prof. Dr. Öncel, “Yüksek tansiyon, kolesterol ve şeker hastalığı mevcutsa kontrol altına alınmalıdır. Sigara kesinlikle kullanılmamalıdır. Düzenli yürüyüş yapılmalıdır, beyaz et, sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmeli, fazla kilolar verilmelidir” diye konuştu.

İnme başladıktan itibaren ilk üç saatte hastaneye başvurmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Öncel, uzmanlara başvurmanın ve erken teşhisin de önemini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı