REKLAMI GEÇ

Kaburgalarını değiştirdiler!

Kaburgalarını değiştirdiler!

Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği’ne başvuran Rüştü Orhan, “Stratos” yöntemiyle kaburgalarına “Titanyum Bar” yerleştirilerek sağlığına kavuşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2014 Perşembe, 11:52

Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği’ne göğsünde çökme, ağrı ve halsizlik şikayetleriyle başvuran 19 yaşındaki Rüştü Orhan’a yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda kaburgalarında kırık tespit edildi. Hemen ameliyata alınan hastaya “Stratos” yöntemiyle kaburgalarına Titanyum Bar yerleştirildi ve sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uz.Dr. Gökay Reyhan ameliyatın detaylarına anlattı. Reyhan, “Hastamız 19 yaşında göğsünde çökme, rahat hareket edememe, çabuk yorulma gibi şikâyetlerle polikliniğimize başvurdu. Yaptığımız muayenede kaburgalarında oynama olduğunu fark ettik. Hastaya çekilen filmde kaburgalarında kırığın ve tümörün oluştuğunu tespit ettik. Daha detaylı inceleme yapmak için tomografi ve her hastanede olmayan PET – BT dediğimiz bir cihazla hastanın tümör filmini çektik. Filmde kaburgalarda iyi huylu tümör olduğunu saptadık. Hemen hastayı ameliyata aldık. Ameliyatta hastanın dört kaburgasından belli kısımlarını çıkardık ve çıkan kaburgaların yerine titanyum barlar yerleştirdik. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonucunda hastayı sağlığına kavuşturduk” dedi.

Uygulanan yöntemle hastanın ameliyattan sonra rahat nefes alıp verdiğini ve görünüş olarak da göğsünde herhangi bir göçme olmadığını söyleyen Reyhan, “Kaburgalarına Titanyum Bar yerleştirme yöntemiyle hastamızın ameliyat sonrası yelken göğüs denilen göğüs kafesinin içeri çökmesini önledik. Hastanın böylelikle hem görünüm olarak hem de rahat nefes alıp verebilmesi kolaylaşmış oldu. Bu yöntem kaburga kırıklarında, büyük travmalarda ve patlamalarda ve göğüs duvarı tümörlerinde uygulanmaktadır. Denizli Devlet Hastanesi’nde de bu yöntemi başarıyla hastalarımıza uygulayabiliyoruz” dedi.

Ameliyat olarak sağlığına kavuşan Rüştü Orhan da duygularını şöyle anlattı: “Ameliyat öncesinde kendimi çok yorgun, halsiz ve bitkin hissediyordum. Fakat ameliyat olduktan sonra üzerimden bir yük gitti ve canlandım. Önceden çok fazla hareket edemiyordum. Erken yaşta ameliyat olup sağlıma kavuştuğum için çok mutluyum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı