REKLAMI GEÇ

Kalpteki ritim bozukluğuna eksi 140 derece uygulaması

Kalpteki ritim bozukluğuna eksi 140 derece uygulaması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)Hastaneleri Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı ekibinin geliştirdiğitedavi yöntemi, kalp ritim bozukluğu yaşayan hastalara umut oldu. Uygulamayla kalpte ritim bozukluğuna yol açan odaklar, eksi 140 dereceye kadar soğutularak tedavi ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2014 Pazartesi, 10:59

PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Emrecan, “kriyoablasyon” yöntemini kalp cerrahisi esnasında ritim bozukluklarına yönelik olarak uyguladıklarını, Ege Bölgesi’nde ilk kez PAÜ Hastanesi’nde gerçekleştirilen uygulamayla, kalp kapaklarında kaçak ve atriyal fibrilasyon şikayetiyle hastaneye gelen 73 yaşındaki Rukiye Uçar’ın ameliyat edildiğini söyledi.

Uçar’ın ameliyatını Yrd. Doç.Dr İhsan Alur ve Dr. Gökhan Yiğit Tanrısever’den oluşan bir ekiple gerçekleştirdiklerini anlatan Doç. Dr. Emrecan, “Hastanın kaçak olan kalp kapakları, halka ve bandlarla tamir edildikten sonra kriyoablasyon yöntemiyle de ritim tedavisi uygulandı. Ameliyat sonrası dönemde sorun yaşanmayan hasta ameliyat sonrası 7. gününde taburcu edildi” dedi.

Bu yöntemin uzun yıllardır dünyada kullanıldığını, ancak Türkiye’de büyük merkezlerde yapıldığını belirten Doç. Dr. Emrecan, “ Bu tedavi,kalpte ritim bozukluğuna yol açan odakların eksi 140derecelere kadar soğutularak tedavi edilmesine dayanmakta. Uygulamayla ritim bozukluğu dgiderilerek, ameliyat sonrası hastaların yaşam kalitesinin belirgin derecede düzelmesini sağlamaktadır” diye konuştu.

Halka ve yapay korda gibi cihazlar kullanılarak yapılan kalp kapak tamiri ameliyatlarıyla beraber uygulanan bu yöntemle hastaların ömür boyu ilaç kullanımı gereksiniminin de ortadan kaldırıldığınıkaydeden Doç. Dr. Bilgin Emrecan, benzer şekilde radyofrekans gibi ritim tedavisi yöntemlerini de PAÜ Hastanesinde uyguladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı