REKLAMI GEÇ

Hastanelerde EBYS dönemi

Hastanelerde EBYS dönemi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği, bugünden tarihinden itibaren resmi yazışmaların elektronik olarak yapılmasını sağlayan Elektronik Belge Yönetim Sistemi EBYS’ye geçiş yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2014 Cuma, 10:46

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), elektronik imzalı resmi belgelerin hazırlanması, belgelerin üretim, kayıt, erişim ve muhafaza işlemlerini belli bir plan dâhilinde yürüterek, kayıtlı bilgilerin olabildiğince etkili bir biçimde işleme konmasını sağlayan sistemdir. Bu sistemle, işlemlerin çok hızlı yapılması sağlanacak ve tonlarca kağıdın kullanılmasının da önüne geçilecek.

“Hem zamandan hem de kağıttan tasarruf sağlayacağız”
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Osman Acar, Birliğin bugünden itibaren tarihinden itibaren kendi aralarındaki ve EBYS’ye geçen Kamu Kurumları ile olan resmi yazışmalarını Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden elektronik olarak yapmaya başladığını söyledi.

Acar, “EBYS sistemine geçerek, gerek kurum içi birimlerimiz arası yazışmalarımızın gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmalarımızın bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayacağız. Böylece yazışmaların standartlaşmasını, yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılmasını, harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesini, yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesini hedeflemekteyiz. Bu sistem için Genel Sekreterliğimizden 2 personelimiz Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nde, EBYS kullanımı hakkında 3 günlük eğitim gördüler” dedi.

EBYS sayesinde Genel Sekreterlik  bünyesinde günlük ortalama 250 evrakı bulan resmi yazışmalar, elektronik ortam üzerinden işlem görecek ve böylece işlerin daha hızlı sürede yapılmasının sağlanacağını söyleyen Acar,  “Böylelikle hem zamandan hem de kağıt israfından tasarruf edilerek işler elektronik ortamda arşivlenerek yürütülecek. Aynı zamanda insan gücü, elektrik, toner ve ulaşım gibi giderlerden de tasarruf sağlanmış olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı