REKLAMI GEÇ

KANAMALARIN NEDENLERİ ARAŞTIRILABİLECEK

KANAMALARIN NEDENLERİ ARAŞTIRILABİLECEK

Denizli Devlet Hastanesi Hemostaz Laboratuvarı’na PFA 100 cihazı kazandırılarak, Ege Bölgesi’nde İzmir’den sonra yine bir ilk daha gerçekleştirdi. Cihaz sayesinde, vücutta kendiliğinden meydana gelen kanamalar araştırılabilecek.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2010 Cumartesi, 21:34

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği, Hemostaz Laboratuvarı’na, PFA 100 cihazını kazandırarak, burun kanaması, adet kanaması, vücutta oluşan morluklar, cerrahi müdahale ve diş çekimi sonrasında oluşan uzayan kanamalar gibi vücutta kendiliğinden meydana gelen kanamaların nedenlerinin araştırılmasını sağladı. PFA 100 cihazının sayesinde, artık hastalar il dışındaki hastanelere gitmek zorunda kalmayacak ve kendiliğinden oluşan kanamaların nedenini cihaz sayesinde öğrenilebilecek.

Cihazın hastaneye kazandırılmasının, Denizli ve çevre iller açısından önemli olduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Mehmet Akın, “Vücudumuzda kanamanın durdurulmasına yönelik işlemler hemostaz olarak adlandırılır. Kanamalı hastaların tanısında ve tedavisinde hızlı ve etkili olabilmek için hemostaz mekanizmasının çok iyi bilinmesi gereklidir. Hemostaz sırasında organizma bir yandan kanamayı durdurmaya bir yandan da dolaşımı aksatmamaya çalışır. Hemostaz işlevleri, hem tanıya yönelik işlemler hem de tedavi yaklaşımının daha iyi anlaşılabilmesi önemlidir. Hemostaz kusurlarını ortaya koymak amacıyla kullanılan testleri anlayabilmek için hemostaz mekanizmasının gözden geçirilmesi gereklidir. PFA 100 cihazı sayesinde bu mekanizmayı rahatlıkla inceleyebileceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı