REKLAMI GEÇ

Kantinlere denetim, öğrencilere eğitim

Kantinlere denetim, öğrencilere eğitim

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü okul kantinlerinde denetimlerin sürdüğünü öğrencilere yönelik güvenli gıda eğitimleri yapıldığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2018 Perşembe, 13:43

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda güvenliği konusunda özellikle okullarda önemli adımlar atıyor. Müdürlük yetkilileri okul kantinlerini sıkı denetim altına alırken öğrencilere yönelik de güvenli gıda konusunda eğitimler veriyor.

Gıda ve Yem şubesi tarafından yürütülen çalışmaların sonuncusunda anaokulu öğrencilerine “Güvenli besinler ve sağlıklı nesiller” başlığı altında etkinlik gerçekleştirildi.

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu’nda 105 öğrenciye güvenilir gıda, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi anlatıldı, görüntüler izletildi. Hikayelerle zenginleştirilen çalışmada farkındalığı artırmak amaçlanırken etkinlik sonunda öğrencilere hikaye ve boyama kitapları hediye edildi.

İl müdürlüğünden yapılan açıklamada; “İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından okullarında bulunan kantin ve yemekhanelerde rutin aralıklarla kontrol ve denetimler yapılmakta olup, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza gıda güvenirliği, yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirme eğitimleri yapılması büyük önem taşımaktadır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı