REKLAMI GEÇ

Karın ağrısı diye geldi karaciğerinden tümör alındı

Karın ağrısı diye geldi karaciğerinden tümör alındı

Servergazi Devlet Hastanesi’ne karın ağrısı şikayetiyle gelen bir hastanın karaciğerinden 15×20 santimlik hemanjiom (tümör) alındı. Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Ali Kayabay başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği tıbbi operasyonda, kan kaybını azaltmak için RF (radyofrekans) aletinden yararlanıldığı ve 6 saat süren ameliyatın Denizli’de ilk defa yapıldığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2015 Perşembe, 12:33

Düşme sonrası karın ağrısı şikayetleri artan 65 yaşındaki Fadime Akın, Servergazi Devlet Hastanesi’ne geldi. Genel cerrahi kliniğinde yapılan tetkikler sonucunda, Akın’ın karaciğer sağ lobunu dolduran santral yerleşimli 15×20 santimlik bir hemanjiom (tümör) tespit edildi. Bunun temizlenmesi için de ameliyat kararı alındı.

Genel cerrahi uzmanı Dr. Ali Kayabay ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla, Akın’ın büyük damarlara bitişik olan karaciğerindeki tümör temizlendi. Altı saat süren tıbbi operasyonda, kan kaybını azaltmak için RF (radyofrekans) aletinden yararlanıldığı belirtildi.

12 YIL ÖNCE 1,5 SANTİMETREYDİ
Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Ali Kayabay, “Hastamız Fadime Akın’a 12 yıl önce burucella hastalığı taraması sırasında karaciğerinde 1,5 cm büyüklüğünde hemanjiom teşhisi konulmuş, küçük olduğundan herhangi bir girişim yapılmamış. Dört ay önce düşme sonrası karın ağrıları arttığı için hastanemize müracaat etti ve yapılan tetkiklerde, sağ lobunu dolduran santral yerleşimli 15×20 santimlik hemanjiom tespit edildi. Bu dev hemanjıom, santral yerleşimli ve büyük damarlara bitişik olduğundan, planlı ve anatomik sağ hepatektomi rezeksiyonu (sağ karaciğer lobu çıkarılması ameliyatı) yapıldı. Altı saat süren ameliyatın ardından hastamız sağlığına kavuştu. Denizli de ilk defa uyguladığımız bu ameliyatta emeği geçen ekibime çok teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Mehmet Koç   -  Bağlantı 6 Ağustos 2015, 15:09

Dr ilhami bey e çok teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz
Allah İlhami hocamdan razı olsun Denizli de bütün yeni ameliyatları o gerçekleştiriyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı