REKLAMI GEÇ

Kendi ağır yaralanmıştı…

Kendi ağır yaralanmıştı…

Trafik kazasında ağır yaralanan 47 yaşındaki Ramazan Düdükçü’nün ailesi organlarını bağışladı, İzmir’deki üç hasta hayata tutundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2015 Çarşamba, 15:09

Denizli’de Ramazan Düdükçü adlı vatandaş geçirdiği trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Ailesi Düdükçü’nün organlarını bağışlayarak İzmir’de bekleyen üç hastaya hayat oldu. 

Ramazan Düdükçü, Denizli-Aydın yolunda motosikleti üzerindeyken kaza geçirdi. Ağır yaralanan 47 yaşındaki Düdükçü, Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım altına alınan Düdükçü burada iki gün geçirdi ama yaşam mücadelesini kaybetti. Ailesi ise Ramazan Düdükçü’nün organlarını bağışladı.

Düdükcü’nün karaciğeri 9 Eylül Üniversitesi, bir böbreği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diğer böbreği de İzmir Kent Hastanesinde organ bekleyen hastalara gönderildi.

abi-ic

“BAŞKALARINA ÖRNEK OLSUN”
Ramazan Düdükçü’nün abisi Hasan Düdükçü, kardeşini kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Kardeşimin organları inşallah başka bedenlerde can bulur ve kardeşime şefaatçi olurlar. Biz kardeşimizin organlarını bağışladık, umarım bu davranışımız başkalarına örnek olur da organ bağışı konusunda duyarlılık artar ve organ bekleyen hastalar şifa bulurlar” dedi.

ozturk-ic

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ise, Düdükçü ailesinin bu davranışının tüm topluma örnek olması gerektiğini söyledi. Öztürk, “Türkiye’de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. 47 yaşındaki Ramazan Düdükçü de Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldular” diyerek Düdükçü ailesine bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı