REKLAMI GEÇ

“Obezite hastalıktır, tedavi gerektirir”

“Obezite hastalıktır, tedavi gerektirir”

Denizli İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, 22 Mayıs Dünya Obezite Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, obezitenin bir sağlık sorunu olduğunu ve tedavi gerektirdiğini vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2015 Cuma, 10:43

Türkiye’de diğer ülkelerde olduğunu obezite görülme sıklığının gün geçtikçe arttığını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kılınçarslan, bakanlığın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de erkeklerin yüzde 20,5’i, kadınların ise yüzde 41’inin obez olduğunu açıkladı.

Obeziteden korunmanın çocukluk çağında başlaması gerektiğini söyleyen Kılınçarslan, “Çocuk ve adölesan döneminde oluşan obezite, yetişkinlik dönemi obezitesi için zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle aile, okul ve çevre yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmelidir. Obezite tedavisi, bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik arz eden bir süreçtir. Obezitenin başlangıcında pek çok faktörün etkili olması, bu hastalığın önlenmesi ve tedavisini son derece güç ve karmaşık hale getirmektedir. Bu nedenle obezite tedavisinde hekim, diyetisyen, psikolog, fizyoterapistten oluşan bir ekip gerekmektedir” dedi.

Obezite tedavisinde kullanılan yöntemlerin, Tıbbı beslenme (diyet), egzersiz, davranış değişikliği, farmakolojik tedavi ve cerrahi tedavi olarak 5 grup altında toplandığını vurgulayan Kılınçarslan, obezite ile ilgili şu bilgileri verdi: “Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obeziteden korunmada bireylere de farklı sorumluluklar düşmektedir. Halkımız sunulan hizmetleri takip ederek, devletin sağladığı imkânlardan yararlanmalı, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlıkları kazandıran bir hayat tarzını benimsemelidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı