REKLAMI GEÇ

Kızılay Tıp Merkezi kapandı

Kızılay Tıp Merkezi kapandı

Hayırseverlerin bağışlarıyla 2 milyon YTL harcanarak kurulan ve 2004 yılında hizmete açılan Kızılay Tıp Merkezi, zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Genel merkez tarafından tasfiye edilen Kızılay Tıp Merkezi boşaltılırken, yardımseverlerin bağışlarıyla alınan tıbbi cihazlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hibe edildi. Hibe edilen tıbbi cihazlar yapılan protokol gereğince askerlerin gözetiminde Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ne gönderilmek üzere kamyona yüklendi. Diğer malzemeler ikinci el eşya alım satımı yapan bir firmaya satıldı. Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Habip Yıldız, boşaltılan binanın bir bölümünün afet lojistik merkezi olarak kullanılacağını, bir bölümünün de kiraya verileceğini belirti. Yerel Afet Lojistik Merkezi olarak kullanılacak binayla Nüfus Müdürlüğü’nün de ilgilendiğini söyleyen Yıldız , “Kızılay tarafından işletilen tıp merkezi günde 2 bin YTL zarar ettiği gerekçesiyle genel merkez tarafından kapatma kararı verildi. Merkez açık kaldığı sürece zarar gittikçe büyüyecekti” dedi.

Toplam 36 sağlık personelinin yer aldığı merkezin yapımında başkan olan, Kızılay Denizli Şubesi’nin eski Başkanı Salih Coza, Tıp Merkezi’nin kapatılmasının düşündürücü olduğunu belirterek, “Cihazlarıyla birlikte 2 milyon YTL’lik bir eser. Tıp Merkezi’nin açılışına kadar genel merkezden bir kuruş dahi almadık. Merkezin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmasını doğru bulmuyorum” diyerek kararı eleştirdi. Kızılay Tıp Merkezi, ortapedik travmoloji, iç hastalıkları, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, göz, kardiyoloji , fizik tedavi ve rehabilitasyon, diş, kan ve idrar tetkikleri , röntgen, psikiyatri, renkli dobler ve ultrosonografi olmak üzere 13 dalda hizmet veriyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı