REKLAMI GEÇ

Kolorektal kanser anlatılacak

Kolorektal kanser anlatılacak

Denizli Rotary Kulübü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğiyle düzenlenecek panelde önlenebilir bir hastalık olan kolorektal kanser anlatılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2015 Pazar, 11:58

Denizli Rotary Kulübü Başkanı Mürüvet Algümüş, 11 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te PAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek paneli, Prof. Dr. Uğur Sungurtekin’in yöneteceğini bildirdi.

Algümüş, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada da, mart ayının kalın bağırsak kanserleri için “Kolorektal Kanser Farkındalık Ayı” olarak belirlendiğini,farklı kanser türlerinin bulgu ve belirtilerinin topluma öğretilmesiyle hastalığa daha erken tanı konulması ve tedavi edilmesi şansını artıracağını belirtti.

Kolorektal kanserin önlenebilir bir tür olduğuna dikkat çeken Algümüş,“Erken tanı ve tedavi bu açıdan hayati öneme sahiptir. Çünkü bu hastalık her zaman ailesinde kanser olanlarda görülmeyebilir ve önceden dikkati çekecek bir bulgu vermeyebilir. Erken tanı için en kolay ve ucuz test dışkıda gizli kan aranma testidir. Çok kolay bir test olması nedeniyle kolayca uygulanabilmekte ve şüpheli hastaları kolonoskopi gibi daha detaylı tetkiklere yönlendirmektedir. Sağlık Bakanlığının birinci basamak olan aile hekimlerine dağıtarak testin kullanımını yaygınlaştırma çalışması bu nedenle çok büyük önem arz etmektedir. Bu durumda halkımızın bilinçlenmesini sağladığımız taktirde bu hastalığın insanımıza verdiği zararının en aza indirilmesi mümkün gibi görülmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı