REKLAMI GEÇ

MERS şüphesiyle 4 kişi hastaneye geldi

MERS şüphesiyle 4 kişi hastaneye geldi

Hac için Suudi Arabistan’a giden 4 kişi, Denizli’ye dönüşlerinde MERS virüsü şüphesiyle Denizli Devlet hastanesi’ne başvurdu. Hastalıkla ilgili teşhis alınan kan örneklerinin tahlil sonucuyla belli olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2014 Cuma, 14:15

İlk kez iki yıl önce Suudi Arabistan’da görülen MERS virüsü, bu yıl hac döneminin ardından birçok ülkenin kabusu haline geldi. Kutsal topraklara giden Türk hacılardan bazılarında bu virüse rastlanması, ülkemizde de duyarlılık yarattı.

Bazı illerde görülen vakaların ardından Denizlili dört hacı da MERS virüsü şüphesiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne geldi. Şikayetleri dinleyen doktorlar, MERS belirtisi olup olmadığının belirlenmesi için kan örnekleri aldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gönderilen kan örneklerinin analizi Ankara’da yapılacak.

ACAR: ŞÜPHE ÜZERİNE GELDİLER
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, Denizli Devlet Hastanesi’ne dört kişinin geldiğini doğruladı. Acar, “Ancak, kesin MERS vakası diyemeyiz. Bu kişiler Suudi Arabistan’dan gelmiş. Ateş ve öksürük gibi bazı şikayetler üzerine şüphelenerek hastaneye gelmişler. Tetkik için kan örnekleri alındı” dedi.

MERS vak’ası olup olmadığının Ankara’dan gelecek sonuçla ortaya çıkacağın belirten Acar, “Suudi Arabistan bölgesinden gelen 4 hastamızın genel durumlarının iyi olduğu tespit edildi. Gerekli yerlere bilgiler verildi, gerekli önlemler alındı. Şuan için edişe yaratacak herhangi bir durum söz konusu değil. MERS virüsü taşımadıklarını biliyoruz ancak yinede önlem için gözlem altında tutuyoruz. Bunlar kesin vakalar değildir. Tedavileri devam etmektedir ve genel durumları oldukça iyidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı