REKLAMI GEÇ

MİDESİNDEN 4 SANTİMLİK POLİP ÇIKTI

MİDESİNDEN 4 SANTİMLİK POLİP ÇIKTI

Ev hanımı 49 yaşındaki Ayşe Kuzu’nun midesindeki 4 santimetre çapında polip, Denizli Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilmeden endoskopik yöntemle çıkarıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2014 Cuma, 11:28

Denizli’de yaşayan ev hanımı Ayşe Kuzu, mide ağrısı, hazımsızlık ve kansızlık şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Gastroenteroloji Polikliniği’nde yapılan gastroskopi sonucu midesinde 4 santimetre çapında polip olduğu belirlendi. Gantroentereloji Uzmanı Dr. Ufuk Kutluana tarafından gerçekleştirilen gastroskopik polipektomi yöntemiyle Ayşe Kuzu ameliyat edilmeden midesinde 4 santimetre çapındaki polip çıkarıldı. Ayşe Kuzu, bir gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Ufuk Kutluana, mide poliplerinin genellikle 1 santimetre ve daha küçük çaplarda olduğunu belirterek, “Demir eksikliğine bağlı kansızlığın nadir nedenlerinden biri de mide polipleridir. Mide polipleri genellikle 1 santimetrenin altındadır. Bizim hastamızda saptadığımız polip ise 4 santimetre çapındaydı. Hasta herhangi bir açık ameliyata gerek kalmadan, polip tek parça halinde ağızdan çıkarılarak hasta sağlığına kavuşturuldu. İşlem esnasında bir tür endoskopik aparat olan kement şeklindeki elektrikli bıçak aracılığıyla polip tamamen kökünden kesilerek alındı. Bu da polipin çevre dokulara zarar vermeden tek parça halinde çıkarılmasını sağladı” dedi.

POLİP NEDİR?
Sindirim sistemi, solunum sistemi, kadın üreme sistemi, yüzey epitelinden menşeli olan iyi huylu tümörler. Bunlar her zaman hakiki tümör özelliğinde değildirler. İltihabi, allerjik hadiseler veya uzun süreli tahriş sonucunda ortaya çıkabilirler. Dış görünüş olarak saplı veya sapsız birkaç milimetreden birkaç santimetreye kadar büyüklükte (çapta) olabilen şişliklerdir. En sık, burun, gırtlak mide, kalın barsak, rahim içi ve rahim boynunda görülürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı