REKLAMI GEÇ

kurban eti nasıl tüketilmeli?

kurban eti nasıl tüketilmeli?

Servergazi Devlet Hastanesi Diyetisyeni Fatih Sert, kurban etinin nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Sert, “Kurban etini mutlaka 24 saat bekletin, daha sonra bol yeşillik ve c vitamini zengini meyve suları ile tüketin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2015 Perşembe, 10:30

Servergazi Devlet Hastanesi Diyetisyeni Fatih Sert, kurban etlerinin sindirim açısından kolay olabilmesi için 24 saat bekletilmesi ve sonrasında bol yeşillik, C vitamini kaynakları olan taze sıkılmış meyve suları ile tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Sert, “Kırmızı et içerdiği B1, B6 ve B12 vitaminleri açısından zengin olmakla beraber demir mineralini de içermektedir. Bu açıdan tüketilmesi önemlidir. Fakat doymuş yağ asitleri ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kırmızı et; böbrek hastaları, diyabet hastaları, kolesterol ve kalp hastaları açısından da ciddi risk oluşturmaktadır. Bu hastalığı olan kişiler, Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçmamalıdır. Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli, ilave yağ eklenmemelidir. Kırmızı etin içerisinde bulunan yağ, etin pişmesi için yeterlidir. Bu yüzden kızartma, kavurma gibi yöntemlerin yerine fırın, teflon tavada ızgara ya da suda pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Ayrıca kırmızı et, limon, bol yeşillik ve C vitamini kaynakları olan taze sıkılmış meyve suları ile tüketilmelidir. Tam tersine yoğurt, ayran, cacık gibi besinler ile ise tüketilmemesini öneriyoruz. Bunun sebebi de yoğurttaki kalsiyum ve etteki demir beraber bağırsakta bir bileşik oluşturuyor ve vücut ikisinden de faydalanamadan bağırsaktan atılıyor. Son olarak sindirime yardımcı olması için günde en az 2 – 2,5 litre su içilmesi de unutulmamalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı