REKLAMI GEÇ

Nurgül Güldal’ın DDH’daki mucizevi değişimi

Nurgül Güldal’ın DDH’daki mucizevi değişimi

35 yaşındaki Nurgül Güldal, hızlı bir şekilde 65 kilo verdi, bunun sonucunda da yüzünde ve boynunda sarkmalar meydana geldi. Genç kadın, Denizli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla 10 gün içinde mucizevi bir değişim yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2018 Çarşamba, 13:30

Hızlı şekilde 65 kilo veren ve yüzünde boynunda sarkmalar oluşan 35 yaşındaki Nurgül Güldal, Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek tarafından gerçekleştirilen yüz ve boyun germe operasyonu ile bu sarkmalardan kurtuldu. Operasyon hakkında bilgi veren Uz. Dr. Zeybek, Denizli Devlet Hastanesi’nde hızlı iyileşme süreci olan ağrısız, memnuniyet oranı yüksek bu ameliyatları yaptıklarını söyledi.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek, kilo kaybından sonra ciltteki sarkmaları başarılı bir yüz ve boyun germe operasyonu ile düzelttiklerini söyledi.

Zeybek, “Hastamızda çene hiç belirgin değildi ve ‘ben çenemi görmek istiyorum’ talebi ile bize başvurdu. Biz de yaptığımız operasyon ile kulak önünden ve arkasını dolaşarak gıdı ve boyunda ki sarkmayı kulak arkasına toparladık. Orada ki deri fazlasını da kulak önüne toparladık. Ameliyat süresi tekniğin değişmesine ve ek operasyonlara bağlı olarak 2-4 saat sürmektedir. Ameliyat sonrası ertesi gün deri altındaki kanı dışarı boşaltan drenler alınır. Bir hafta boyunca antibiyotik ve gerekirse ağrı kesici kullanılabilir. Hastalarımız, 1-2 gün hastanede yattıktan sonra taburcu olabilmektedir. 10 gün boyunca yüz maskesi kullandıktan sonra hastalar, hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler” diye konuştu.

Yüzde oluşan morluk ve şişlik, ilk 10 günde geçtiğini belirten Zeybek, “Ancak yüzün tam oturması ve şişliklerin geçmesi 3-6 ayı almaktadır. Hastalarda belirgin bir iz kalmamaktadır. Bütün izler kulağın arkası ve önüne, göz kapağının içine veya kirpiklerin altına saçın içine yerleştirilmektedir. İlk günden itibaren yüzdeki diriliği ve yumuşaklığı hastalarımız fark etmekte ve her türlü mimik hareketini ilk günden itibaren yapabilmektedirler. Önemli olan derinin gerilmesi değil deri altındaki smas dediğimiz derin doku, kas zarı ve bağ dokusunun gerilmesidir. Deri sadece bu dokuları örtmek için araç olarak kullanılmaktadır” dedi.

Cildinde oluşan sarkmadan kurtulduğu için mutlu olduğunu ifade eden hasta Nurgül Güldal ise ameliyat sonrası yüzünde ödem, şişlik, morluk ve gerginlik gibi hiçbir durumun olmadığını söyledi.

Güldal, “Ameliyat sonrası 10 gün kadar yüz korsesi taktım. 10 günden sonra ne ağrım ne de morluk kaldı. Şu anda çok mutluyum. Doktorumuza, hastanemize ve tüm emeği geçen sağlık ekibimize çok teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı