REKLAMI GEÇ

Ameliyat oldu, 1 yılda 50 kilo verdi

Ameliyat oldu, 1 yılda 50 kilo verdi

Çocukluktan itibaren obez olan 40 yaşındaki Ayşen Çindemir Yavaş, sorunlarının çözümünü tüp mide ameliyatında buldu. Ameliyattan sonra bir yıl içinde 50 kilogram veren Yavaş, sağlığına geri kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2018 Perşembe, 11:03

İnsanların daha çok hazır gıdalar ile beslenme yoluna gittiği günümüzde obezite vakaları ve bunun yanında gelen değişik rahatsızlıkların fazlalığı dikkat çekiyor. Bunlardan birisi de okuyucumuz Ayşen Çindemir Yavaş. 12 yaşından beri obez olduğunu ve bu nedenle birçok rahatsızlığının bulunduğunu söyleyen Yavaş, çözümü tüp mide ameliyatı ile buldu.

Obezite nedeniyle ilk ameliyatını daha 12 yaşında olduğunu söyleyen ve daha sonra 40 yaşına gelinceye kadar 9 ayrı ameliyat daha geçirdiğini belirten Yavaş, “Obezite yüzünden çocukluğumdan beri değişik rahatsızlıklarla mücadele ettim. Zayıflamak için elimden ne geliyorsa yaptım ama bir türlü kilo veremedim. 130 kiloya kadar yükseldim. Hatta enfeksiyon nedeniyle 1.5 yıl açık karınla dolaşmak zorunda kaldım. Çektiğim acıların tarifi anlatılamaz” dedi.

Kiloları yüzünden tansiyon, şeker ve astım gibi rahatsızlıkların yanında bir sürü rahatsızlığım ortaya çıkmasından sonra tüp mide ameliyatına karar verildiğini söyleyen Yavaş, “Herkes mide ameliyatlarının tehlikeli olduğunu söylüyor. Sanırım obez insanlar bunun için korkuyor. Ameliyat olduktan sonra hayatın güzelliğini anladım. Ameliyattan sonra sistemli bir şekilde bir yıl için de tam 50 kilo verdim ve tüm rahatsızlıklarım ortadan kalktı. Kimse bu tür ameliyattan korkmasın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı