REKLAMI GEÇ

Öksürüğü hafife almayın!

Öksürüğü hafife almayın!

Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Yeşim Doğan, solunum sıkıntısı ve öksürüğün, kangrene varan sonuçlara yol açabileceğini söyleyerek bu tür şikayetlerin önemsenmesi gerektiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Basit gibi görünen şikayetlerin aslında önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Doğan, “Solunum sıkıntısı, öksürük ve ateş hiç atlanmayacak bulgulardır. Bu tür şikayetler gerekli tedavi yapılmadığı takdirde, akciğer apsesine zemin hazırlar. Akciğerde oluşan apse ise doku çürümesine ve irinleşmeye (cerahatlanma) neden olur. Şeker hastalığı, vitamin yetersizliği, kronik zehirlenmeler, bakımsızlık, düşkünlük, genetik ve pıhtı atması bu tür sorunlara zemin hazırlayan en önemli etkenlerin başında gelir” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi’ne solunum sıkıntısı, öksürük ve ateş şikayetiyle başvuran 54 yaşındaki Mehmet Sağ’ın akciğer dokusunda kangren saptadıklarını kaydeden Doğan, hastalığın ilerlemesi sonucu akciğer dokusunun tamamen çürümesi nedeniyle cerrahi müdahale uygulandığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı