REKLAMI GEÇ

75 yaşında Tıp Fakültesi’ne girdi

75 yaşında Tıp Fakültesi’ne girdi

Okumanın yaşı yoktur” sözü Pamukkale Üniversitesi’nde en net şekilde gerçeğe dönüştü. PAÜ Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, inanılmaz anlara sahne oldu. 75 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi Ali Yurdacan Ülgen, beyaz önlüğünü giydi. Ülgen, 80’inde doktor olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2018 Cumartesi, 14:32

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın düzenlediği 2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Tabipler Odası Başkanı Dr. Meral Alten, Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı Genel Sekreteri Av. Mehmet Ünal, dekanlar, akademisyenler, Tıp Fakültesi öğrencileri ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Rektör Yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi gerçekleştirdi.

İlk sözü alan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Çiftçi, ‘‘Bugün uzun bir yol olan hekimlik yolculuğunun, ilk adımını atmak için bir aradayız. Hekimlik yolundaki ilk adımın sembolü olarak ‘beyaz önlük’ giyme törenini gerçekleştiriyoruz. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Bugün önlük giyecek olan gençlerimizin hekimlik eğitimi yolculuğunun ülkemiz için önemli bir tarihte, cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlanacak olması da manidardır ve genç arkadaşlarıma ayrı bir sorumluluk yüklemektedir. Bugün sizlere beyaz önlük giydirdiğimizde hissettiğimiz sevinci ve duyduğumuz onuru altıncı yılın sonunda edeceğiniz yeminle de bizlere ve ailelerinize yaşatmanız en büyük temennimizdir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, öğrencilere beyaz önlüğün eğitim hayatlarına attıkları ilk adımı simgelediğini belirterek, ‘‘Tıp Fakültesi, üniversitemizin ilk açılan fakültelerinden biri ve bugüne kadar birçok başarıya imza atmış; başarılı hekimler, uzmanlar, değerli bilim insanları yetiştirmiştir. Son iki yıl içerisinde aramıza katılan hocalarımızla Tıp Fakülte’si öğretim üyesi kadrosunu güçlendirdik. Hem fakültenin hem de hastanenin teknik alt yapı eksiklerini tamamlama ve mekân eksikliklerini giderme çalışmalarımız devam etmektedir. Sevgili gençler, sizler uzun eğitim maratonunu ve zorlu sınavları aşarak sorumluluğu çok, manevi hazzı yüksek olan tıp hekimliği mesleğinin sahibi olacaksınız. Bugünden itibaren giyeceğiniz beyaz önlük hiç kuşkusuz birçok değeri simgeliyor. Bu değerler ve sorumluluklarla başlayacağınız eğitim hayatınızda ve gelecekteki mesleki yolculuğunuzda taşıyacağınız bu beyaz üniforma, sizlere aynı zamanda eşsiz bir yol haritası olacaktır. Sadece başarı ve sonuç odaklı değil; aynı zamanda insan ve değer odaklı, daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun. İnsanların hayatlarına sunacağınız sağlık ve mutluluğun, öncelikle sizlerin yaşamlarında bulunmasını ve bunu başarı ile taçlandırmanızı diliyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından program, Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibinin zeybek oyunları gösterisi ile devam etti.

75 YAŞINDA YENİDEN TIP ÖĞRENCİSİ OLDU
Törende 75 yaşında Tıp Fakültesi öğrencisi olarak beyaz önlük giyen Ali Yurdacan Ülgen büyük ilgi gördü. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından beyaz önlüğü giydirilen Ali Yurdacan Ülgen, duygularını paylaştı, “1963 yılında Çapa Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi iken bırakmak zorunda kaldığım eğitim hayatıma yeniden döndüm. İçimdeki Tıp ateşi hiç sönmedi. Hocalarımın desteği ve emekleriyle gelecekte bir doktor ve bir insan olarak diğer insanlara faydalı olmak istediğimi sizlerin huzurunda belirtiyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Tören, tüm öğrencilerin beyaz önlüklerini giymesiyle tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı