REKLAMI GEÇ

Omurga sağlığınız yaşam kalitenizdir

Omurga sağlığınız yaşam kalitenizdir

Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yurdaer Doğu ile birlikte tıpta “skolyoz” olarak bilinen omurga eğriliği ve tedavisi üzerine konuştuk.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2016 Pazartesi, 14:13

Skolyoz tedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çeken Op. Dr. Yurdaer Doğu, bu sayede hem ağrılı süreçler başlamadan, hem de ameliyata gerek kalmadan hastanın sağlığına kavuşabildiğini ifade etti.

denizli-tekden-hastanesi-omurga-sagligi-1

Denizlihaber.com: Skolyozun belirtileri nelerdir?
Op. Dr. Yurdaer Doğu: Skolyozun en önemli belirtileri, başın bir tarafa doğru eğimli olması, göğüs kafesinde asimetri, kürek kemiklerinden birinin diğerine göre daha tümsek şeklinde olması, kalçalar ve omuz seviyeleri eşit olmaması, kollar ile vücut arasındaki mesafenin eşit olup olmaması ve bacak eşitliklerinin aynı olmadığından şikayet edilmesidir.

Denizlihaber.com: Skolyozun vücutta ortaya çıkardığı sorunlar nelerdir?
Op. Dr. Yurdaer Doğu: Skolyoz nedeniyle kalçalar ve omuz seviyeleri arasında eşitsizlik görülür. Kollar ile vücut arasındaki mesafenin eşitliği ve vücudun balansı bozulur. Baş bir yana, vücut bir yana savrulduğu için çocuklar bir bacaklarının daha uzun olduğu duygusuna kapılır. Kız çocuklarının eteğinin bir bölümü yukarı çekilir. Göğüs kafesinde asimetri ve bir kürek kemiğinde tümsek gözlenebilir.

Denizlihaber.com: Skolyoz tedavi edilebilen bir hastalık mı?
Op. Dr. Yurdaer Doğu: Skolyoz tedavi edilebilen bir hastalıktır. Cerrahi gerektiren veya gerektirmeyen birçok alt tipi vardır. Skolyoz eğriliği yaşla beraber ilerleyebilen bir hastalıktır. Özellikle 45 yaş üzerinde omurgada yıpranma daha artacağı için skolyoz hızlı ilerler. Skolyozun hangi nedenden olduğu önemlidir. Eğer kemik yapıda doğumsal anormallikler varsa skolyozun daha hızlı ilerleyebileceğini biliyoruz. Skolyozda erken tanı önemlidir. 40-50 dereceye ulaşmış skolyozlar genelde cerrahi olarak tedavi edildiğinden bu aşamalara gelmeden tanı konması önemlidir. Tüm bu şikâyetleri yaşıyorsanız zaman kaybetmeden beyin, sinir ve omurilik cerrahisi polikliniğimize başvurun.

İLETİŞİM İÇİN
444 555 6
Adres: Murat Dede Mahallesi Karcı Yolu Caddesi 29 Ekim Bulvarı No: 57 / DENİZLİ
Telefon: 0258 241 33 30
www.tekdenhastaneleri.com
facebook.com/TekdenDenizliHastanesi
twitter.com/tekdendenizlih
instagram.com/tekdendenizlih/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı