REKLAMI GEÇ

‘Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor’

‘Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor’

Denizli Otizm Derneği (DOD), gönüllüler ve uzmanlarla aileleri buluşturuyor. ‘Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor’ söyleşilerinde ilk konuk Almanya’da üniversite eğitimini tamamlayan Ergoterapist Tuğba Koyun oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2017 Pazartesi, 14:20

DOD gönüllüler ve uzmanlarla aileleri buluşturmaya devam ediyor. ‘Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor’ söyleşilerinin ilki gerçekleştirildi. Pamukkale Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Sosyal Bilgiler İletişim Topluluğu (SOBİT) üyesi öğrenciler pazar günleri derneğe gelerek otizmli çocuklarla ilgilenmeye başladılar. Bu fırsatı değerlendiren aileler ve üyeler de ergoterapi ve duyu bütünleme konusunda merak ettikleri soruları Tuğba Koyun’a sordular.


Almanya’da ergoterapi eğitimi alan Tuğba Koyun, ergoterapi ve duyu bütünleme kavramlarının Türkiye’de son dönemde önem kazanmaya başladığını, Almanya’da ise 2. Dünya Savaşı’ndan beri bu alanda önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Koyun, “Ergoterapinin temel hedefi bireyin bağımsızlığını sağlamak için gerekli desteği kişiye sağlamaktır. Her yaş grubu için uygulanabilir ama özellikle erken çocuklukta yapılan müdahaleler daha etkilidir. Farklı gelişim gösteren bireylerin gelişiminde ergoterapi büyük katkı sağlar. Otizmli çocuklar çoğunlukla duyusal sıkıntılar yaşıyorlar. Onların yapabiliklerinin ve yapamadıklarının tespit edilmesi ve kişiye özel bir program uygulanması gerekir. Bütün bu uygulamaların amacı bireyin bağımsızlığını ve kendi yolunu çizmesini sağlamaktır” dedi.

Aileler Soruyor Uzmanlar Yanıtlıyor söyleşileri 10 hafta devam edecek. Söyleşilerin, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından DOD’a tahsis edilen dernek binasında her pazar saat 13:30-16:30 arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı