REKLAMI GEÇ

Otizmli çocuklara diş tedavisi

Otizmli çocuklara diş tedavisi

Otizmli çocuklar koruyucu ve acil diş tedavileri Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve ekibi tarafından gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2018 Cumartesi, 12:31

Denizli Otizm Derneği’nin davetiyle DOÇEM’e gelen Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve ekibi, okuldaki öğrencilere ve ailelerine, ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi. Muayeneleri yapılan 90 çocuğa koruyucu ve acil diş hekimliği hizmetleri sunuldu.

Hastaların ağız ve diş muayenelerini yapmak için tam donanımlı seyyar diş hekimliği üniteleri geliştirdiklerini ifade eden Ertuğrul Sabah, “Modern bir diş tedavi merkezinde bulunması gereken ekipmana sahibiz. Gezici tedavi ünitemizle dolgu, diş çekimi, diş temizliği ve basit cerrahi müdahaleler de yapabiliriz. Bütün faaliyetlerimizi gönüllülerimizle birlikte ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bugün Denizli DOÇEM’de bulunan 90 çocuğumuzun diş bakımı ve tedavisini gerçekleştirdik” dedi.

Ertuğrul Sabah ve ekibinin DOÇEM’e gelmesinin kendileri için çok büyük bir fırsat olduğunu dile getiren otizmli çocuk anneleri hem tarama hem de tedavi yapıldığı ve bu hizmet kendi okullarında sunulduğu için çok mutlu olduklarını ifade etti. Hastanelerde sıra bekleme, randevu alma gibi konularda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden anneler, bu olanağı sağlayan yöneticilere de teşekkür ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı