REKLAMI GEÇ

Öztürk: Ebelik kutsal bir meslektir

Öztürk: Ebelik kutsal bir meslektir

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ebeliğin iki cana hizmet eden kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2016 Perşembe, 18:09

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, 21-28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında sağlık tesislerindeki ebelerle buluştu. İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akcaoğlu ile birlikte Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde görev yapan ebelerle bir araya gelen Öztürk, ebelere karanfil verdi, haftalarını kutladı.

denizli-berna-ozturk-ebeler-ziyaret-1

Dünyadaki en eski mesleklerinden olan ebeliğin bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmak, doğum öncesi ve sonrasında kadın, anne, bebek sağlığını korumak adına büyük sorumluluk gerektirdiğini anlatan Öztürk, toplum içindeki en saygın mesleklerden birisi olduğunu kaydetti.

Öztürk, “Ebelik, iki cana hizmet eden kutsal bir meslek olduğu kadar, dünyanın daha güzel ve yaşanır bir yer olmasını sağlayan ve sağlayacak olan kadınlarla iç içe çalışan bir meslektir. Sağlık hizmet sunumunun her aşamasında ve başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Fakat bilindiği üzere ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren birçok demografik gösterge arasında, perinatal ve çocukluk çağı ölüm hızları en önemli olanlardır. Bu göstergelerden özellikle bebek ölüm hızları, ekonomik kalkınma düzeyi ve bunun sağlığa yansımasını gösterir. Ülkemizde son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu çerçevede Bakanlığımız hedefleri doğrultusunda ebelik hizmetlerini güçlendirmek, normal doğumu desteklemek ve teşvik etmek yönünde çalışmalar yapmak ana hedeflerimiz arasındadır. Bu kapsamda sunulan hizmetlerde ekibin en önemli parçalarından biri olan ebelerimiz kadın doğum servislerimizle birlikte, doğumhanelerde, perinatal merkezimizde, gebe okullarında birçok aşamada kadınlarımızın, annelerimizin ve anne adaylarımızın sağlıkları için fedakârca çalışmaktadırlar. Bu vesileyle sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahip, büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını kutluyor, sağlığımızın geleceğine yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı