REKLAMI GEÇ

Öztürk Narkotik TIR’ını ziyaret etti

Öztürk Narkotik TIR’ını ziyaret etti

Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’ye gönderilen Narkotik Eğitim TIR’ını ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2018 Perşembe, 10:12

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından madde kullanımı ve bağımlılık konusunda dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla dizayn ettiği Narkotik Eğitim TIR’ı İncilipınar Parkı’ndan sonra şimdi de Denizli Bayramyeri Meydanı’nda kurularak vatandaşların ziyaretine açıldı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Narkotik Eğitim TIR’ını ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memurları Mehmet Özgür Zobar ve Yücel Salatan’dan bilgi aldı.

19 Nisanda gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Narkotik Eğitim TIR’ının Denizli’ye gelmesi için karar alındığını söyleyen Öztürk, “Denizli Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Eğitim Tırı yaklaşık bir hafta boyunca Denizli’de vatandaşların hizmetinde olacak. Madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda özellikle gençleri ve ebeveynler bu tırda bilgilendirilecek. Zaten uyuşturucu ve madde bağımlılığında ast olan maddeyle hiç tanışmamak ve ona hiç başlamamak. Bir kere maddeyle tanıştıktan ve başladıktan sonra tedavisi son derece zor. Bu tır sayesinde de maddenin zararlarını gençlerimiz görecek ve özendirici gibi gelen etmenlerin hepsinden arındırılacaklar” dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mehmet Özgür Zobar Narkotik Eğitim TIR’ının 12 dokunmatik ekranda bağımlılığın her türlü zararını anlatan 30 uygulamayla bir hafta boyunca Denizli’de bulunacağını söyledi. Zobar, “Tırımızda 12 tane dokunmatik ekranımız var. Bu ekranlarda 30 tane bağımlılığın her türlü zararını, etkilerini anlatan uygulamalar var. Biliyorsunuz özellikle gençlerimiz korkusuz yaşıyorlar. Bu maddelerin sağlığa bir zararı olmadığı, derslerine daha iyi konsantre olabilecekleri, kilo verebilecekleri gibi yalanlara gençlerimiz kanabiliyor. Bu noktada gençlerimizin bu maddelere hayır diyebilmesi çok önemli. Tırımızı gezdikten sonra gençlerimiz bu maddeler teklif edildiğinde kesinlikle hayır diyeceklerinden eminiz. Bu yüzden tüm gençleri ve ebeveynleri tırımıza bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı