REKLAMI GEÇ

Midesinden yemek borusu yapıldı, sağlığına kavuştu

Midesinden yemek borusu yapıldı, sağlığına kavuştu

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi başarılı bir ameliyata daha imza attı. Birçok hastanede “Çok riskli” denilen ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi ve hastayı sağlığına kavuşturdu. Hastanın midesinden alınan parça, yemek borusuna takıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2018 Cuma, 09:03

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ekibi, laparoskopik olarak gerçekleştirilen yemek borusu kanseri ameliyatı ile başarılı bir çalışmaya imza attı. Yemek borusu kanserine yakalanan ve yemek borusu tıkandığı için su dahi içemeyen 50 yaşındaki Erdal Yıldırım, midesinden yapılan yemek borusu ile sağlığına yeniden kavuştu.

Yutma güçlüğü ve kilo kaybı şikayeti ile Pamukkale Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü’ne başvuran 50 yaşındaki Erdal Yıldırım’a yapılan muayene ve tetkikler sonucu yemek borusu kanseri teşhisi konuldu ve Genel Cerahi ve Göğüs Cerrahi ekibi ile birlikte kapalı (laparoskopiktorakoskopik) yöntem ile operasyon gerçekleştirildi. Yemek borusu alınan ve yerine midesinden yemek borusu yapılan 50 yaşındaki hasta yeniden sağlığına kavuşturuldu.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın “50 yaşındaki hastamız bize yutkunma ve kilo kaybı şikayeti ile başvurdu. Yapılan incelemeler sonucu hastamıza yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Ameliyat sonrası hastamız sağlığına kavuştu’’ dedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota ise hastanın kapalı (laparoskopiktorakoskopik) ameliyat ile yemek borusunun alındığını ve mideden yeni yemek borusu yapıldığını belirterek, “Açık ameliyat olsaydı, hastanın karın ve göğüs boşluğunun açılması gerekirdi. Ancak bu durumda hastanın ameliyat sonrası iyileşme dönemi uzun sürecekti. Kapalı yöntemde hastanın sadece göğüs bölgesinde küçük bir kesisi oldu. Hastamız çok şükür sağlığına kavuştu ve taburcu oldu. Bu ameliyat şehrimizde ve bölgemizde ilk kez yapıldı. Hastanemizde her türlü kanser ameliyatını kapalı yöntem ile yapar hale gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve PAÜ Hastanesi olarak bölgenin Onkolojik Cerrahi Merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Diğer taraftan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş, yemek borusu kanseri ameliyatlarının oldukça büyük ve riskli ameliyatlar olduğunun altını çizerek, şu bilgileri aktardı:

“Bu ameliyatları son yıllarda birçok alanda tercih edilen ve kapalı olarak bilinen Laparoskopik-Torakoskopik yöntemle gerçekleştiriyoruz. Hastanın karnından ve göğüs boşluğundan açılan üç delikle kanserli kısmı çıkarıyor daha sonra da yemek borusu işlevi görecek şekilde mideden bir yemek borusu oluşturuyoruz.”

Başarılı bir ameliyatla tekrar sağlığına kavuşan daha önce su bile içmekte çok zorlanan 50 yaşındaki Erdal Yıldırım, hastalığını öğrendikten sonra çok üzüldüğünü belirterek, “Denizli’de gittiğim hastaneler bu ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Son çare olarak başvurduğum Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatımın yapılabileceğini söylediler. Yapılan ameliyat sonrası adeta yeniden doğdum. Daha önce su bile boğazımdan geçmezken şimdi rahatlıkla yemek yiyebiliyorum. Her geçen gün daha iyi oluyorum. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı