REKLAMI GEÇ

PAÜ Diş Binası hizmete girdi

PAÜ Diş Binası hizmete girdi

Pamukkale Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kınıklı Yerleşkesi’ndeki yeni yerinde hizmete girdi. Merkezden, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK ve mediko kartı olan veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar ile bütün öğrenciler sağlık hizmeti alabiliyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü’nde, Mediko Sosyal Merkezi hizmete girdi.Bağ-Kur, Emekl Sandığı, SSK ve mediko kartı olan veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar ile bütün öğrencilerin sağlık hizmete alabildiği merkezde, üniversite personeli ve personellerin birinci derece yakınları da buradan yararlanabiliyor.

PAÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde verilen hizmetler hakkında bilgi veren Diş Binası Başhekimi Dr. Hakan Ertuğrul, “Yeni binamızda, konservatif (diş dolgusu) tedavi,cerrahi (diş çekimi minör cerrahi),periodontoloji (diş eti hastalıkları) ve koruyucu hekimlik uygulamaları ile (süt dişlerinin korunması ile ilgili tedaviler) hizmetinizdeyiz” dedi.

Dişlerdeki çürükler ve diş eti problemlerinin vücudun genel sağlığı ile ilgili olduğunu ifade eden Ertuğrul, “Çoğu zaman ağız dokuları bireyin genel sağlık durumunun hassas göstergesidir. Özellikle kan hastalıkları, hormonal hastalıklar, mide bağırsak hastalıkları ve beslenme bozukluklarında ağız diş sağlığının önemi büyüktür. Toplumumuzda çürük ve diş eti hastalığı çok yaygın olarak görülmektedir. Ülkemizde yapılan araştırmalar sonucu, öğrenci başına 4-5 çürük düştüğü, öğrencilerin yüzde 90’ının tedaviye ihtiyaç duyduğu, buna karşılık yüzde 1-2’sinin tedavi gördüğü saptanmıştır. Okul çağında görülen diş çürüklerine diğer yaş gruplarında diş eti hastalıkları ve protez ihtiyaçları eklendiğinde sorunun boyutları oldukça büyümektedir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığının korunmasında bireylerin göstereceği çabanın çok önemli olduğu ve bunların öğretmen, aile ve hekim iş birliği ile çözüm bulunacağı unutulmamalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı