REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi’nde hizmet içi eğitimler sürüyor

PAÜ Hastanesi’nde hizmet içi eğitimler sürüyor

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde daha önceden planlanan güvenli transfüzyon sürecine ilişkin doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarını kapsayan hizmet içi eğitimler devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2018 Salı, 14:03

Transfüzyon konusundaki eğitimin amacının ise istenmeyen reaksiyon ve olayların tekrarını engelleyerek kan bağışçısının ve alıcının güvenliğini arttırmak olduğu belirtildi.

Eğitimi verenlerden Gülsün Selçuk Hemovijilansın ana hedefinin anlatırken, hemşire Hediye Bayazıt ve Eşe Karabulut ise hastanede Hemovijilans Birimi’nin Ocak 2017 yılında hizmete başladığını, açılışı itibariyle Hemovijilans eğitimlerinin 2018 yılında, kan transfüzyon sürecinde görev alan hastane çalışanlarına verilmeye devam edeceklerini belirttiler.

Hemovijilans nedir?
Kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından alıcıların takibine kadar tüm transfüzyon zincirini kapsayan, kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından ve klinik kullanımından kaynaklanan beklenmeyen veya istenmeyen durumlar hakkında bilgi toplamak, değerlendirmek ve bunların oluşumunu veya tekrarlanmasını önlemek amacıyla yürütülen bir dizi izleme prosedürleridir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı