REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi’nde ilk karaciğer nakli yapıldı

PAÜ Hastanesi’nde ilk karaciğer nakli yapıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde Organ Nakli Merkezi tarafından, 45 yaşındaki Sevgi Almalı’ya İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen bir kadının karaciğerinden doku nakledildi. Nakil ile Almalı hayata yeniden tutundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2018 Çarşamba, 18:19

PAÜ Organ Nakli Merkezi Karaciğer Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, yıllardır organ nakliyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, sekiz ay önce de karaciğer doku nakliyle ilgili tüm çalışmaları tamamlayarak bu konuda ruhsat aldıklarını ifade etti.

Bağışlanan karaciğer bulunmadığı için bugüne kadar karaciğer doku nakli gerçekleştiremediklerini dile getiren Gökakın, “Bugün bizi çok mutlu eden önemli bir olay gerçekleşti. Denizlimizde ilk karaciğer doku naklini yapmanın gururunu yaşıyoruz. 11 gün önce İzmir’de 45 yaşındaki bir kadının beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Kadının ailesi organları bağışlama kararı aldı. Cuma gecesi ekibimiz İzmir’e gitti. Cumartesi sabah ise ilk karaciğer doku naklimizi başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

İki çocuk annesi, 45 yaşındaki Sevgi Almalı’nın yaklaşık 5 yıldır karaciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunduğunu belirten Gökakın, ameliyatın 7 saat sürdüğünü söyledi. Ameliyattan hemen sonra nakledilen organın çalışmaya başladığını anlatan Gökakın, “Hastamız şu anda çok iyi durumda. Bu ilk organ nakli ameliyatımız, üniversitemiz ve bölgemiz için çok önemli bir adımdır. Hastamızı ameliyat sonrası 11. günde taburcu ettik. Kuruluş aşamasından itibaren Pamukkale Üniversitesi Karaciğer Nakli Ünitesine desteklerini esirgemeyen ve hastamızı da ziyaret eden üniversite rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Başarılı bir ameliyatla karaciğer nakli gerçekleştirilen Sevgi Almalı ise, çok mutlu olduğunu belirterek, “Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Organ bağışında bulunan aileye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı