REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi’nde ücretsiz kanseri taraması

PAÜ Hastanesi’nde ücretsiz kanseri taraması

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, ücretsiz deri kanseri testi ile hayat kurtaracak. 21-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek taramada PAÜ ülke genelindeki 21 merkezden biri olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2018 Perşembe, 09:25

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, bu sene ülkemizde 21-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan ‘Euromelanoma Ücretsiz Deri Kanseri Taraması’ programındaki 21 merkezden biri olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıklar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nida Kaçar, “Deri kanseri korumasının ve erken tanının önemini vurgulamak, erken tedaviyi teşvik etmek ve bunlar hakkında bilgi paylaşmak için “Euromelanoma” oluşturulmuştur. 1999’da Altı Belçikalı dermatolog tarafından kurulan Euromelanoma bütün kıtada yayılmaya devam etmektedir ve şu anda Türkiye de dahil olmak üzere 33 ülkede uygulanmaktadır. Yılda bir kez gerçekleştirilen  ‘Euromelanoma Ücretsiz Deri Kanseri Taraması’ ile kampanya sonlandırılmaktadır. Bugüne kadar 450 bin insandan fazla kişi ücretsiz ben taramasına katılmıştır” diye konuştu.

“Ücretsiz Deri Kanseri Taraması” için hastalar telefonla ya da doğrudan başvurarak Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Poliklinik Sekreterliği Muhammet Ulus’dan randevu alabileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı